Annonce:
Annonce:

Q: Han skal hjem til far

Bergur Løkke Rasmussens beslutning om at skifte fra Venstre til Moderaterne kommer ifølge Ekstra Bladets politiske kommentator Henrik Qvortrup ikke som den store overraskelse

Foto: Jonas Olufson
Foto: Jonas Olufson
Annonce:
Følg Politik

Som far så søn.

Mandag aften meddelte Bergur Løkke Rasmussen, at han skifter fra Venstre til Moderaterne, hvor hans far, Lars Løkke Rasmussen, er formand.

Og det er altså ikke overraskende, at unge Løkke følger sin far, vurderer Ekstra Bladets politiske kommentator Henrik Qvortrup.

- Jeg tænker lidt, at det var noget, der ville ske på et tidspunkt, siger Henrik Qvortrup og tilføjer, at Bergur jo er blevet ledt ind i politik af sin far.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Lars og Bergur Løkke Rasmussen på vej til at stemme ved Europaparlamentsvalget. Foto: Jens Dresling
Lars og Bergur Løkke Rasmussen på vej til at stemme ved Europaparlamentsvalget. Foto: Jens Dresling
 

- Men ellers var det her jo Bergurs chance for at vise, at han ikke bare var fars dreng, men nu er han så gået derhen, tilføjer han.

I slutningen af november udtalte Bergur Løkke Rasmussen i et interview med Politiken, at Venstre kunne ’være helt sikre på’, at han stiller op for Venstre i 2024 og ikke for Moderaterne.

Annonce:

Man har et standpunkt ...
- Man har et standpunkt, til man tager et nyt, ikke? Og det, der er sket i løbet af de sidste tre-fire måneder er jo, at Venstre om muligt er kommet i en endnu større krise, og man kan jo ikke helt frigøre sig fra tanken om, at det måske også har haft en påvirkning. Det skal jeg ikke kunne sige, lyder det fra Qvortrup.

- Det er svært helt at gennemskue, hvad det egentlig er, der udgør forskellen mellem Moderaterne og Venstre - de sidder i øvrigt i regering sammen, som bekendt. Men Bergurs far hedder Lars Løkke Rasmussen og den vej rundt er det måske meget naturligt for ham at gøre det her. Så ser det selvfølgelig ikke så kønt ud, det han sagde for tre en halv måned siden, men man har et standpunkt, til man tager et nyt.

Konklusionen fra Qvortrup er ganske klar:

- Jeg synes bare, at det lugter af, at nu vil han hjem til far - og at Venstre er i krise.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Margrethe mangler mio. - vi må hjælpe
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: