Qvortrup: Pape banket på plads

Torsdag formiddag meldte Konservative endeligt ud i sagen om ophævelse af Claus Hjort Frederiksens immunitet. Pape freder Hjort, og det er lidt af kovending, lyder det fra Henrik Qvortrup

Søren Pape fortæller, de ikke vil ophæve immunitet.
Følg Politik

- Det er en kovending. Og en af de mere markante.

Sådan lyder dommen fra Ekstra Bladets politiske kommentator Henrik Qvortrup ovenpå den udmelding, der torsdag formiddag kom fra Konservatives partileder, Søren Pape Poulsen.

Konservative kommer ikke til at stemme for en ophævelse af Claus Hjort Frederiksens immunitet i sagen, hvor Hjort er sigtet for at røbe statshemmeligheder.

Sådan lyder det fra K-formand og tidligere justitsminister Søren Pape Poulsen.

I begyndelsen af ugen blev Søren Pape Poulsen orienteret om Rigsadvokatens indstilling om at ville tiltale Claus Hjort Frederiksen for brud på sin tavshedspligt. Efter orienteringen meddelte Søren Pape, at han havde 'en klar holdning' til, at man ikke skulle kunne røbe statshemmeligheder straffrit. Men til formiddag var den holdning tilsyneladende ikke længere gældende.

- Det er en spektakulær retræte fra Papes side, lyder det fra Qvortrup.

Banket på plads
Henrik Qvortrup er ikke i tvivl om, hvad dagens udmelding er et udtryk for.

- De argumenter, som Søren Pape Poulsen bruger for under to døgn siden for at ville stemme for ophævelsen af immuniteten, er stadig som så vidt gældende. Ikke desto mindre sadler han om. Det kan jeg ikke se som udtryk for andet end, at han har været under meget meget stærkt pres fra sine egne - men også fra resten af blå blok.

Artiklen fortsætter under billedet...

Onsdag efter gruppemødet hos Konservative meldte Søren Pape Poulsen ud om partiets beslutning i sagen om ophævelse af Claus Hjort Frederiksens immunitet. Foto: Jonathan Damslund
Onsdag efter gruppemødet hos Konservative meldte Søren Pape Poulsen ud om partiets beslutning i sagen om ophævelse af Claus Hjort Frederiksens immunitet. Foto: Jonathan Damslund

Vil ikke gamble med statsminister-muligheder
Qvortrup nævner, at Søren Pape Poulsen er en mand, der langt hen ad vejen står fast ved sine principper.

- Men ligefrem at forære Mette Frederiksen den hjælp, har han i syvende og sidste vurderet ikke at gøre. Jeg kan ikke se det som andet end, at der er folk i blå blok, der har gjort ham det forståeligt, at det ikke lige var sagen, hvor han skulle gå enegang.

- Jo mere jeg ser på den sag, jo mere tror jeg, Pape har indset, at han gamblede med sin mulighed for at blive statsminister.

Sejr til Jakob Ellemann-Jensen og Venstre
Det, der oprindeligt var en 'gedigen møgsag' for Mette Frederiksen og regeringen, var i stedet ved at udvikle sig til en 'møgsag' for blå blok, ifølge Henrik Qvotrup.

- Det er en sejr til Jakob Ellemann. Det er en sejr til Venstre. Og det er en tilsvarende streg i regningen for regeringen.

- Søren Pape Poulsen er, hvordan jeg end vender og drejer det, blevet banket på plads af sine egne. Og resten af blå blok, der alligevel synes, det var for mærkeligt, at regeringen skulle foræres den her sejr, som var. at der var uenighed i blå blok om det her afgørende spørgsmål. Jeg synes, han nåede at redde den på målstregen.

Mere fra Ekstra Bladet+

Qatar er et diktatur, styret af emiren og et præsteskab med rod i shariaen

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind