Qvortrup revser medier for Trump-hetz efter 'Sverige-vrøvl'

Den politiske kommentator Henrik Qvortrup kritiserer mediernes 'opstandelse'

Qvortrup beskylder medierne for at latterliggøre Trump og kræve, at han skulle henvise til et konkret terrorangreb i Sverige - i stedet for at tolke hans udtalelse som bekymring over en stigende indvandrer-kriminalitet i Sverige. Foto: POLFOTO
Qvortrup beskylder medierne for at latterliggøre Trump og kræve, at han skulle henvise til et konkret terrorangreb i Sverige - i stedet for at tolke hans udtalelse som bekymring over en stigende indvandrer-kriminalitet i Sverige. Foto: POLFOTO

- Se, hvad der skete i går i Sverige. Sverige. Hvem ville tro det? Sverige. De tog et stort antal ind. De har problemer, som de aldrig havde troet muligt.'

Sådan sagde præsident Trump under en tale lørdag aften, hvorefter han i stor stil blev latterliggjort på alverdens nyhedssites  og på sociale medier, fordi der ikke var sket særlige hændelser i Sverige fredag.

Trump henviser i en tale til 'det der skete i aftes i Sverige'. Men hvad var det lige, der skete? Foto: AP Politik - 19. feb. 2017 - kl. 14:54 'Se hvad der skete i aftes i Sverige', siger Trump: Men hvad f... skete der?

'Det virker besynderligt, at der i tilfældet Trump tilsyneladende gælder omvendt bevisbyrde: Han skal bevise, at han ikke henviste til et konkret terrorangreb i Sverige. Medierne, derimod, afkræves ikke yderligere dokumentation for, at præsidenten løj,' skriver den politiske kommentator Henrik Qvortrup på sin Facebook.

Qvortrup understreger, at Trump efter sætningen 'Se, hvad der skete i går i Sverige. Sverige. Hvem ville tro det? Sverige. De tog et stort antal ind. De har problemer, som de aldrig havde troet muligt' - også sagde følgende:

'Se engang, hvad der sket i Bruxelles,  Se engang, hvad der sker overalt i verden. Se på Nice. Se på Paris, sagde Trump.

'Kunne man således ikke læse Trump sådan, at han blot adresserer en bekymring for konsekvenserne af en flygtningepolitik som Sveriges?' spørger Qvortrup.

Se også: Politichef får nok: Bruger al sin tid på kriminelle indvandrere

Hashtagget #LastNightInSweden blev uhyre populært blandt morsomme Twitter-brugere, der kommer med forslag til, hvad Trump kan have henvist til.

Også den tidligere svenske udenrigsminister, Carl Bildt, har blandet sig på Twitter:

'Sverige? Terrorangreb? Hvad har han røget? Spørgsmålene står i kø.'

Se også: Endelig! Trumps højre hånd kommer med løfte til Europa

1 af 2 Den svenske regering bad søndag præsident Trump uddybe sin kommentar om Sverige. Foto: AP
2 af 2 Qvortrup beskylder medierne for at latterliggøre Trump og kræve, at han skulle henvise til et konkret terrorangreb i Sverige - i stedet for at tolke hans udtalelse som bekymring over en stigende indvandrer-kriminalitet i Sverige. Foto: POLFOTO
443 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere