R: Alternativets exit presser rød blok i gymnasiereform

Ved at forlade gymnasieforhandlingerne har Alternativet gjort oppositionens kamp sværere, mener De Radikale

Alternativet sidder ikke længere med i de forhandlinger, der skal munde ud i en ny gymnasiereform. Og det skader oppositionens forhandlingsposition, lyder kritikken fra De Radikale.

- Jeg synes, det er ærgerligt, at Alternativet er gået fra forhandlingerne, fordi vi vil langt hen ad vejen det samme, og nu er vi en stemme mindre til at arbejde for det ved forhandlingsbordet, siger undervisningsordfører Lotte Rod (R).

Spørgsmål: Hvad er det, du frygter, at I ikke kan få igennem uden Alternativets hjælp?

- Jeg vil gøre alt, jeg kan, som radikal. Men jeg forstår ikke, at Alternativet er gået, for de sætter sig selv uden for indflydelse og gør derved opgaven for os andre endnu større.

Oppositionen kritiserer blandt andet regeringens udspil om et karakterkrav på 4 i dansk og matematik for at kunne komme i gymnasiet, ligesom de røde partier heller ikke er meget for at barbere i antallet af studieretninger.

Hos Enhedslisten har undervisningsordfører Jacob Sølvhøj "vanskeligt" ved at se for sig, at partiet ender med at være med i en ny gymnasieaftale. Men modsat Alternativet har han tænkt sig at blive siddende ved forhandlingsbordet lidt endnu.

- Jeg har forståelse for, at Alternativet er stærkt utilfreds med regeringens udspil. Det deler vi fuldstændig. Men vi har altså valgt at blive i forhandlingerne for at få ændret regeringens udspil, siger han.

Næste forhandlingsmøde er mandag. Der er afsat en række mødedatoer i de første uger af maj.

1 kommentar
Vis kommentarer