R: Svært at se Holst som minister hvis anklager holder

Man skylder Carl Holst, at sagen om ministerens spindoktor bliver undersøgt til bunds, siger Lidegaard.

Hvis anklagerne mod forsvarsminister Carl Holst (V) i spindoktor-sagen viser sig at holde stik, kan det blive nødvendigt for Holst at gå af som minister.

Det mener De Radikales forsvarsordfører, Martin Lidegaard.

- Hvis det her viser sig at være sandt, er der sådan set grundlag for retslige skridt, og så er det svært at forestille ham som minister, siger han.

- Hvis alle de indicier, der bliver lagt frem, har hold i virkeligheden, er det ikke en god sag for ministeren.

Sagen handler om, at Carl Holst i sine bestræbelser på at blive valgt til Folketinget angiveligt uretmæssigt trak på den kommunikationsmedarbejder i regionen, Christian Ingemann Nielsen, der i dag er hans spindoktor i forsvarsministeriet.

Og ikke mindst om ministeren har løjet om det, lyder anklagerne.

- Nu kigger statsforvaltningen på det, men det ser ud til at være noget rod. Det ser ikke så godt ud, men når man er i den situation, skylder man ministeren, at det bliver undersøgt ordentligt, hvad der er op og ned, siger Martin Lidegaard.

Senest er Ekstra Bladet kommet i besiddelse af et underskrevet brev fra Carl Holst til statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), hvor ministeren selv beskriver, at Christian Ingemann har fungeret som hans personlige assistent, mens han var regionrådsformand.

Det strider imod hidtidige udtagelser fra Carl Holst selv.

Statsministeren understregede torsdag, at han har tillid til alle sine ministre.