R vil hæve ambitionerne ved første finanslovsforhandlinger

Der er brug for, at Socialdemokratiet er mere ambitiøse, når der skal forhandles om finanslov, siger R

Onsdag fremlagde regeringen sit forslag til en finanslov. Henrik Qvortrup analyserer.

Regeringens støtteparti De Radikale, som er det første parti, der er inviteret til møde med finansminister Nicolai Wammen (S), tog i sidste uge lunkent imod regeringens forslag til en finanslov.

For partiet er det vigtigt, at Socialdemokratiet er villig til at hæve ambitionsniveauet særligt i forhold til den grønne omstilling, børn og uddannelse, siger De Radikales leder, Morten Østergaard, forud for det første møde.

- Vi var ude i går med et forslag om at lade bankerne bidrage mere, så vi kan komme i gang med den grønne omstilling af landbruget. Det tror jeg, at vi er enige med SF og Enhedslisten om, siger Morten Østergaard.

- Så det jeg oplever, er, at der er allermest brug for, at Socialdemokratiet har viljen til at få ambitionsniveauet op.

Senere mandag præsenterer De Radikale sit eget forslag til en finanslov. Hele forslaget er endnu ikke lagt frem, men der er dele af det, som er dryppet til forskellige medier.

Det indeholder blandt andet et krav om mere udenlandsk arbejdskraft, at besparelserne på kulturlivet skal sløjes, og at en tredjedel af Danmarks landbrugsjord skal udtages for at blive omlagt til skov og natur.

Morten Østergaard svarer ikke klart på, om De Radikale har nogen ultimative krav til finansloven, da han bliver spurgt.

- Det her er jo en finanslovsforhandling, som starter, og vi kommer med en lang række muligheder. Vores mål i dag er at vise, hvad man kunne, hvis man havde viljen til det, siger han.

48 kommentarer
Vis kommentarer