Racisme koster toppost for Sverigedemokrat

Erik Almqvist mister titel som økonomipolitisk talsmand hos Sverigedemokraterna efter offentliggørelsen af en 2,5 år gammel video.

Racistiske og kvindefjendske udtryk kastet mod forskellige borgere en tidlig morgen i Stockholms gader, koster nu den højtstående Sverigedemokrat Erik Almqvist dyrt.

Ved en pressekonference onsdag meldte partilder Jimmie Åkesson ud, at Almqvist under et hastemøde onsdag har valgt at forlade posten som økonomipolitisk talsmand for partiet.

- Jeg har talt med Erik Almqvist i dag. Han er blevet opfordret til og har accepteret at forlade sin stilling som økonomipolitisk talsmand, sin plads i forretningsudvalget og i partiledelsen. Jeg er også opfordret ham til at tænke over sin rolle som medlem af parlamentet, lød det fra Jimmie Åkesson.

- Han opfører sig på en helt uacceptabel måde. Jeg er dybt skuffet over det. Sammenholdt med at vi har talt om nul tolerance, så mener jeg, at det er den eneste logiske konklusion, tilføjede han med henvisning til, at partiet i oktober indførte en 'nul tolerance'-politik over for racisme og ekstremisme.

Læs også:

Se også: Racistisk Sverigedemokrat fanget på video

Beslutningen om at fratage Erik Almqvist posten som økonomipolitisk talsmand kommer, efter svenske Expressen onsdag offentliggjorde en video, der viser Almqvist i flere uheldige situationer.

Videoen viser blandt andet toppolitikeren i konfrontation med en beruset mand, som han gentagne gange for 'blatte-elsker' og 'babbe' - slangudtryk, der bruges nedladende om udlændinge.

Da en ung kvinde blander sig, siger Almqvist blandt andet: 'Fuck hende, hun er en lille hore.'

- Vi har handlet så strengt, som vi kan i denne situation. Det er, om ikke den værste, så én af de værste dage - ikke kun politisk, men også personligt. Men det er sådan, det er, siger Jimmie Åkesson om beslutningen.

Under onsdagens pressekonference ville partilederen ikke svare på, om Erik Almqvist også skal udelukkes som medlem af Sverigedemokraterna.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen