Annonce:
Annonce:

Radikal hidsigprop gik amok i lufthavn

Karen Melchior fortæller nu selv sine Facebook-følgere om en episode, hvor hun blev så vred, at lufthavnspolitiet på Bornholm måtte involveres

Karen Melchior og hendes såkaldte 'arbejdsmiljø-haj' har haft svært ved at sikre et godt arbejdsmiljø. Foto: Karen Melchior
Karen Melchior og hendes såkaldte 'arbejdsmiljø-haj' har haft svært ved at sikre et godt arbejdsmiljø. Foto: Karen Melchior
Annonce:
Følg Politik

Ved du noget? Kontakt journalisten her.

Fredag morgen kunne Ekstra Bladet fortælle, at Karen Melchior fra de radikale har gjort arbejdsmiljøet ulideligt for sine ansatte på sit kontor i Europa-Parlamentet, fordi hun ved flere lejligheder har mistet besindelsen, råbt ad folk og haft højlydte skænderier.

Og nu bringer politikeren selv en to år gammel episode på banen, hvor der skete netop det.

Karen Melchior forklarer på sin Facebook-side, hvordan hun efter Folkemødet på Bornholm i 2019 stod i et lufthavns-kaos, hvor hun ikke kunne komme med det fly, hun havde bestilt billet til.

Bornholms Politi bekræfter fredag eftermiddag over for Ekstra Bladet, at de blev tilkaldt i forbindelse med en hændelse i lufthavnen den dag.

Brød reglerne
Her var politikeren ifølge eget udsagn så vred, at hun forsøgte at gå om bord på flyet uden at have fået lov af personalet.

Annonce:

'Jeg skældte ud over ikke at kunne få ordentlig besked og var frustreret, sulten og sikkert rigtig dum at høre på. Til sidst gik jeg ud mod flyet uden at have fået lov. Det må man ikke gøre i en lufthavn, og jeg fik læst og påskrevet af lufthavnspolitiet – hvilket er fuldstændig rimeligt,' fortæller Karen Melchior om episoden.

Melchior selv erkender da også, at hun hævede stemmen, og at hendes opførsel vakte opsigt.

'Lufthavnen var stopfuld af folk, og jeg var bestemt ikke lydløs, så optrinnet blev registreret af en hel del mennesker, der også efterfølgende spurgte mig, om jeg var okay. Men jeg var hidsig og opførte mig dumt, og det kan man jo godt lave overskrifter om, også to år efter. Det overlever jeg nok. Politik er personligt, og jeg har selv valgt det,' skriver Karen Melchior.

Ulideligt arbejdsmiljø: Flygter fra radikal profil

Afviser at svare
Karen Melchior har indtil videre ikke ønsket at svare på Ekstra Bladets spørgsmål om forholdene på sit kontor og sin adfærd, som flere har fundet uacceptabel.

Torsdag aften skrev hun dog på Facebook, at der ikke er nogen tidligere ansatte, der har klaget direkte til hende eller nogle af de klageinstanser, hun henviser til.

Annonce:

'Politik er personligt, og jeg har selv valgt det. Men det ændrer ikke på, at jeg er oprigtigt ked af det, hvis det viser sig, at der er medarbejdere, der har oplevet et dårligt arbejdsmiljø på mit kontor og ikke har følt, at de har kunnet tale åbent om det. Dialog er jo afgørende for forbedring,' skriver hun videre.

Ekstra Bladet har i den forbindelse spurgt politikeren, om hun er bekendt med personalesager og sygemeldinger ved andre instanser end dem, hun selv har nævnt.

Det har hun ikke svaret på.

Karen Melchior har ved flere lejligheder mistet besindelsen. Nu fortæller hun selv om en episode, hvor hun gik amok i en lufthavn. Pressefoto
Karen Melchior har ved flere lejligheder mistet besindelsen. Nu fortæller hun selv om en episode, hvor hun gik amok i en lufthavn. Pressefoto

OVERBLIK: Radikale møgsager

Her er et overblik over et hårdt år for De Radikale:

* 16. september 2020 skriver folketingsmedlem Lotte Rod (R) i et Facebook-opslag, at hun er blevet taget på i Radikal Ungdom og i Radikale Venstre.

* 19. september varsler partiets daværende politiske leder, Morten Østergaard, på et landsmøde en undersøgelse, der skal afdække omfanget af sexisme i partiet.

* Morten Østergaard afviser i et interview med Jyllands-Posten, at han er krænkeren. Han ringer igen og trækker sit svar tilbage.

* 7. oktober mødes De Radikales folketingsgruppe til et møde i Den Sorte Diamant i København. Det strækker sig over mere end seks timer.

Efter mødet træder Morten Østergaard tilbage som politisk leder, da det er ham, der for knap ti år siden lagde en hånd på låret af Lotte Rod. Det har han ifølge flere af mødedeltagerne først nægtet på mødet, indtil Lotte Rod sagde, at Østergaard var krænkeren.

Den hidtidige næstformand, Sofie Carsten Nielsen, bliver på mødet valgt til politisk leder efter et kampvalg mod Martin Lidegaard.

* 9. oktober skriver Morten Østergaard på Facebook, at yderligere tre kvinder har oplevet uønsket seksuel opmærksomhed fra ham i festligt lag.

Den nyudnævnte leder, Sofie Carsten Nielsen, afviser at have kendt til de nye sager.

* 12. oktober offentliggør partiets sekretariat en redegørelse over partiets håndtering af de tre sager om uønsket seksuel opmærksomhed fra Morten Østergaard. Redegørelsen fastslår, at der i alle sager er blevet handlet.

* Folketingsmedlem Katrine Robsøe (R) skriver på Facebook, at hun er en af de kvinder, som har følt sig krænket af Morten Østergaard. Det skulle være sket, da hun var studentermedhjælper i partiet i 2015.

* 13. oktober får Sofie Carsten Nielsen fuld opbakning fra partiets hovedbestyrelse.

* 14. oktober skriver Ida Auken på Facebook mere detaljeret om en af de hændelser, hvor Østergaard er anklaget for at have krænket kvinder.

Auken skriver, at blandt andre Sofie Carsten Nielsen og landsformand Svend Thorhauge er blevet orienteret om sagerne i 2017. Auken beskylder dem for at have dækket over krænkelser.

Det afviser Sofie Carsten Nielsen, som beskylder Auken for at destabilisere partiet. Også landsformand Svend Thorhauge afviser at være blevet orienteret om krænkelserne.

70 kommunal- og regionalpolitikere fra De Radikale giver fuld opbakning til Sofie Carsten Nielsen på møde.

* 15. oktober: Martin Lidegaard skriver på Facebook, at han ikke betvivler Ida Aukens fortælling om upassende adfærd fra Østergaard.

I en skriftlig kommentar siger Sofie Carsten Nielsen, at hun har søgt dialog med Ida Auken uden held. Hun siger, at hun ikke har kendt til en mail fra Ida Auken i 2017.

* 25. januar 2021: Jens Rohde forlader De Radikale med blandt andet følgende afskedssalut på Facebook:

- Vi har sendt os selv ud i ligegyldighedens ingenmandsland, fordi hverken Venstre eller Socialdemokraterne vil røre Radikale Venstre med en ildtang på det område.

Jens Rohde melder sig senere under fanerne hos Kristendemokraterne.

* 29. januar: Også Ida Auken forlader De Radikale og bliver i stedet folketingsmedlem hos Socialdemokratiet.

- Det er min oplevelse, at Radikale Venstre under de senere års ledelse har bevæget sig væk fra den tilgang og dermed også fra midten af dansk politik. Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg længe har været uenig i den retning, skriver hun på Facebook.

* 11. februar: Martin Lidegaard, der stillede op til kampvalg mod Sofie Carsten Nielsen i oktober 2020, bliver igen næstformand for De Radikale, en post han ellers blev fjernet fra efter folketingsvalget i juni 2019.

7. april: Landsformand Svend Thorhauge meddeler, at han ikke genopstiller til posten ved partiets landsmøde i september.

* 12. august: De Radikales retsordfører, Kristian Hegaard, forlader politik 'for nu' efter flere sager om grænseoverskridende adfærd.

* 3. september: Karen Melchior, medlem af Europa-Parlamentet, beskyldes for at skabe et ulideligt arbejdsmiljø for sine ansatte.

Kilder: Jyllands-Posten, DR, Altinget, Ritzau, TV2, De Radikale, Ekstra Bladet

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvor heldig har man dog lov til at være på boligmarkedet?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: