Annonce:
Annonce:

Radikale byrødder står samlet bag ny politisk leder

Der er interesse i, at alt kommer ud, hvis der er konflikter i partiet, siger byrødders formand efter møde

Sofie Carsten Nielsen har fået endnu et problem på halsen. Her opridser Joachim B. Olsen, hvor galt det stod til allerede før Ida Aukens udmelding. Foto/video: Philip Davali, Emil Helms, Miriam Dalsgaard, Folketinget TV. Redigering: Emma Svendsen
Annonce:
Følg Politik

Op mod 70 kommunal- og regionalpolitikere fra De Radikale har onsdag aften holdt, hvad landsformand Svend Thorhauge kalder et 'hilse-på-møde' med partiets nyvalgte politiske leder, Sofie Carsten Nielsen.

Det har der været behov for efter den seneste uge, hvor partiet har været i politisk stormvejr, og Morten Østergaard gik af som leder.

Det fortæller Johan Brødsgaard, der foruden at være viceborgmester i Silkeborg Kommune også sidder i partiets hovedbestyrelse og forretningsudvalg samt er formand for partiets kommunalpolitiske netværk.

- Det, vi er enige om, er, at Sofie er den rette leder for Radikale Venstre. Hun har givet et indblik i, hvordan forløbet har været den seneste uge og også det, der har været i medierne i dag (onsdag, red.).

- Der er fuld opbakning til hende, siger Johan Brødsgaard.

Annonce:

Onsdag kom det radikale folketingsmedlem Ida Auken, der i øjeblikket er på sygeorlov, med et opsigtsvækkende opslag på Facebook.

Her skrev hun, at den nyvalgte leder har dækket over flere episoder, hvor Morten Østergaard skulle have opført sig krænkende over for kvinder.

Den udlægning har Sofie Carsten Nielsen afvist. Hun kalder det 'falske påstande'. På onsdagens møde har hun forklaret mere uddybende, hvordan hun mener, det hele er forløbet.

- Jeg synes sådan set, at hvis der er noget i de rygter, må man komme med noget dokumentation på det. Det er klart, at vi har en interesse i, at alt kommer ud, hvis der er nogle konflikter i vores parti, siger Johan Brødsgaard.

Han pointerer, at Sofie Carsten Nielsen på mødet rakte ud til alle medlemmer - også dem, der måtte have ønsket en anden leder end hende.

Det lukkede møde varede en time og tyve minutter.

Annonce:

Tiden er især blevet brugt på, at flere har luftet deres bekymringer i forhold til forløbet den seneste uge. Nogle har spurgt, om der skulle have været valgt en midlertidig leder, i stedet for at Sofie Carsten Nielsen med det samme blev valgt.

Alle 16 folketingsmedlemmer mente, at det var rigtigt at vælge en ny politisk leder med det samme.

- Og det tager vi så til efterretning. Vi har tiltro til, at de ved, hvad de har gjort, siger Johan Brødsgaard.

Hilse-på-mødet onsdag aften har sikret, at mange spørgsmål er besvaret, og at der er skabt enighed om partiets linje, mener Johan Brødsgaard.

- Det er min oplevelse, at Sofie Carsten Nielsen står stærkt som formand både efter mødet i hovedbestyrelsen i går (tirsdag aften, red.) med over 130 deltagere og det møde, vi har haft her til aften (onsdag, red.) med 60-70 deltagere.

- Ja, det er min oplevelse, bestemt, siger han.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: