Raser over Brian M.'s nazi-sviner til regeringen

Den tidligere konservative minister Brian Mikkelsen bruger mærkedagen 9. april til at lange ud efter regeringspartierne. Og det falder ikke i god jord

Brian Mikkelsen brugte mærkedagen 9. april til at lange ud efter Socialdemokraterne og De Radikale. Foto: Anthon Unger.
Brian Mikkelsen brugte mærkedagen 9. april til at lange ud efter Socialdemokraterne og De Radikale. Foto: Anthon Unger.

'Aldrig mere et 9. april, hvor S og R (Socialdemokraterne og De Radikale, red.) svigtede Danmark'.

Sådan indleder den konservative folketingspolitiker Brian Mikkelsen et indlæg på Facebook på 75 års-dagen, hvor Danmark blev besat. Og Brian Mikkelsen fortsætter svineren, før han turnerer med, at De Konservative vil bruge en milliard kroner mere på forsvaret.

- Socialdemokraterne og De Radikale lagde sig fladt ned for Nazi Tyskland, skriver Brian Mikkelsen, og henviser til den socialdemokratiske statsminister Thorvald Stauning og den radikale udenrigsminister Peter Munch.

Se også: Heinz besatte Danmark: Fik seddel med til dansk soldater-mor

Svarede prompte
Flere Facebook-brugere regerede prompte på politikerens brug af noget, som skete for 75 år siden til at kaste smuds på regeringspartierne.

- R og S svigtede ikke Danmark de skånede os for en masse død og ødelæggelse og var hoved årsagen til vi slap så nådigt gennem krigen, skriver Jacob Pedersen og fortsætter:

- Troede ikke at du var så krigsliderlig og så uovervejet og så bruge en dag som i dag til at føre partipolitik og klantre R og S for noget, som skete for flere generationer siden, skriver Jacob Pedersen.

Brian: Ja vi skulle kæmpe
Kommentaren fik igen Brian Mikkelsen til tasterne.

- Ja, jeg havde forestillet mig at vi gjorde modstand mod Nazi Tyskland sammen med England og USA. Hvis alle lande havde lagt sig ned som Danmark, så havde Europa været nazistisk i dag! skriver Brian Mikkelsen.

Se også: Opgøret med myten: Så få tyskere slog danskerne ihjel

Debatten fortsatte på Facebook, hvor flere henviste til det nyttesløse forsvar mod overmagten.

- Intet dansk forsvar kunne have stoppet en tysk invasion. Uanset dets størrelse. Så hvilken forskel havde det gjort, om det havde taget 4 timer eller 4 dage at invadere os? skriver Kenneth Jakobsen.

Men kritikken preller af på Brian Mikkelsen, da Ekstra Bladet konfronterer ham med beskyldningen om 'usmagelig sammenligning'.

- Det er en rimelig sammenligning, fordi Socialdemokraterne og De Radikale svigtede. De Konservative tog ansvar, og det gør vi også i dag, hvor vi foreslår flere penge til forsvaret, siger Brian Mikkelsen.

- Men hvad med kritikken om, at man ikke kan klandre de nuværende regeringspartier for noget, som skete for 75 år siden?

- Det er kun nogle røde karle, som føler sig truffet, så det kan jeg ikke se noget galt med, siger Brian Mikkelsen.

Se også: Se billederne: Danmarks besættelse for 75 år siden

Tidligere har den forhenværende statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) også kritiseret samarbejdspolitiken. I anledningen af 60-året for samarbejdspolitkkens ophør kaldte Anders Fogh den for et 'politisk og moralsk svigt'.

- Hvis alle havde tænkt som de danske samarbejdspolitikere, ville Hitler med stor sandsynlighed have vundet krigen, og Europa var blevet nazistisk, sagde han:

- Alt for ofte i historiens løb har vi danskere blot sejlet under bekvemmelighedsflag og ladet andre slås for vor frihed og fred, sagde den daværende statsminister.

270 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere