Redaktør: General Motors' nedskæringer presser Trump

Donald Trump kan blive presset i delstaten Michigan efter nedskæringer hos General Motors, vurderer ekspert

Følg Politik

General Motors (GM) heftige nedskæringer i Nordamerika går stik imod det, som USA's præsident kæmper for.

Det mener chefredaktør på netmediet kongressen.com Anders Agner Pedersen, der forventer, at Donald Trump vil svare kritisk igen på General Motors' nedskæringer i Nordamerika.

Trump kan blive en presset mand, da delstaten Michigan, der er en del af GM's fyringsrunde, er vigtig for ham frem mod præsidentvalget i 2020.

- Hans politik er slået op under overskriften "America First". Han vil have amerikanske virksomheder til at geninvestere i Amerika.

- Trump vil ikke være glad for det her. Han vil synes, at det er en misforstået disposition fra GM's side, siger Anders Agner.

Anders Agner vurderer, at GM lægger pres på Trump. Selskabet viser med nedskæringerne, at præsidentens strategi for den amerikanske industri ikke fungerer.

- GM vil stille sig op og sige: "Det her går ikke. Vi er nødt til at tilpasse os, så nogle af de komplikationer, der kommer fra blandt andet de her toldsatser, ikke rammer hårdere, end det behøver for os," siger Anders Agner.

Donald Trump startede sin præsidentperiode med at varsle ændringer i den amerikanske økonomi. Han ville blandt andet have amerikanske virksomheder til at geninvestere i landet i stedet for at sende produktionen til udlandet.

I maj 2018 indførte han told på stål og aluminium importeret fra udlandet.

Dengang advarede GM om, at det potentielt kunne gøre selskabet mindre og resultere i fyringer.

Den amerikanske bilfabrikant skal spare 14.700 stillinger væk i Nordamerika.

Allerede næste år vil produktionen blive indstillet på tre fabrikker i de amerikanske delstater Ohio og Michigan samt i Ontario i Canada.

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind