Regeringen åbner for studiepauser

Regeringen vil give studerende mulighed for at holde pause undervejs. Venstre afviser dog blankt

En treårig bacheloruddannelse på universitetet behøver ikke blive fulgt op med det samme af en toårig kandidatuddannelse.

I hvert fald hvis det står til regeringen, der vil give de studerende på landets universiteter mulighed for at holde en pause efter bachelorgraden og udskyde kandidatuddannelsen i op til to år. Det skriver Politiken torsdag.

I dag har de studerende kun retskrav på at komme ind på et kandidatstudie, hvis de fortsætter i umiddelbar forlængelse af bachelorstudiet. Men det vil regeringen ændre, siger uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen (R) til Politiken.

- De studerende skal kunne forlade studiet, arbejde i nogle år, og så vende tilbage og tage kandidatuddannelsen senere, hvis det er det, de vil, siger hun til Politiken.

Med ændringen skal de studerende få mere kontakt til arbejdsmarkedet, end de i dag har undervejs i deres uddannelse, og gennem arbejde blive bedre rustet til at vælge, i hvilken retning de vil specialisere sig på kandidatuddannelsen.

De studerende er glade for regeringens melding.

- Alle tiltag, der giver mere fleksibilitet i vores uddannelser, er en god ting. Det er der ellers ikke meget af i disse fremdriftstider, siger formand for Danske Studerendes Fællesråd Yasmin Davali.

Skal regeringens forslag blive virkelighed, skal det gøres i enighed med forligspartierne Venstre og konservative. Og Venstre afviser blankt forslaget.

- Det kan ministeren godt glemme. Det kommer ikke til at ske, siger uddannelsesordfører Esben Lunde Larsen (V).

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen