Regeringen dropper plan om udrejsecenter på Langeland

Med et flertal i Folketinget imod et udrejsecenter på Langeland skrinlægger regeringen planerne om et sådan

Regeringen dropper plan om udrejsecenter på Langeland

I løbet af aftenen har langelænderne protesteret mod udrejsecentret foran Christiansborg

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) stopper planer om udrejsecenter på Langeland. Det skriver ministeriet på sin hjemmeside.

Centret, der skulle huse 130 udviste, kriminelle udlændinge, har mødt stor modstand fra langelændere. Også støttepartiet SF er imod idéen, og dermed er der et flertal imod regeringen, da en samlet blå blok også er imod.

'Jeg kan konstatere, at der i denne sag er flertal i Folketinget imod regeringens planer om et nyt udrejsecenter på Langeland. Og derfor dropper vi planerne,' siger Mattias Tesfaye i pressemeddelelsen.

'Hvis partierne kommer med forslag til andre mulige og nye placeringer, er min dør altid åben, og jeg har kaffe på kanden. Men som det ser ud nu, så betyder det desværre, at udrejsecentret foreløbigt må blive, hvor det er.'

Den oprindelige plan var, at enlige personer på tålt ophold og udvisningsdømte, kriminelle udlændinge, skulle placeres på det nye udrejsecenter på Langeland.

Men undervejs har der været massiv modstand fra lokale på øen, ligesom flere partier i Folketinget altså har været imod udspillet.

Udrejsecentret skulle erstatte den tidligere regerings ide om et udrejsecenter på øen Lindholm.