Regeringen vil åbne for udeservering på restauranter og caféer

Regeringen forhandlinger i øjeblikket med Folketingets partiledere om, hvad der skal åbne i næste fase

Statsminister Mette Frederiksen (S) holder i disse dage møder med partilederne om planen for en genåbning af Danmark. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Statsminister Mette Frederiksen (S) holder i disse dage møder med partilederne om planen for en genåbning af Danmark. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Følg Politik

På torsdagens forhandlingsmøde om næste fase af genåbningen af Danmark, har regeringen ifølge Jyllands-Posten og Politiken blandt andet foreslået, at caféer og restauranter kan åbne for udeservering.

Aviserne erfarer det fra en række kilder, og det er altså ikke officielt bekræftet.

Desuden skulle regeringen også have foreslået en yderligere åbning af detailhandlen, herunder storcentre.

Statsminister Mette Frederiksen (S) lovede onsdag i en debat i Folketingssalen, at der kommer en langsigtet plan for den videre genåbning.

I de kommende dage forhandler regeringen videre med partilederne om en køreplan for, hvad der skal åbne efter 10. maj og på længere sigt.

På mødet skulle regeringen også have lagt op til at drøfte, hvordan sommeren bedst forløber. Forventningen er, at mange vil holde ferie i Danmark, men mange turistattraktioner er i øjeblikket lukkede.

En sommerpakke er dog ikke aktuel i forbindelse med den yderligere åbning 10. maj. Den kan i stedet indgå i den langsigtede plan, skriver Jyllands-Posten.

Ifølge Politiken fortæller kilder desuden, at Mette Frederiksen også på mødet fremhævede de ældste folkeskoleelever som en eksempel på en gruppe, som kan blive en del af den næste genåbningsfase.

Ifølge begge aviser har regeringen endnu ikke lagt et egentligt udspil på bordet i forhandlingerne.

På torsdagens møde blev partilederne også orienteret om, at det såkaldte smittetryk er steget.

Det blev senere torsdag offentliggjort af Statens Serum Institut. Status er, at den gradvise åbning betyder, at smittetrykket - altså hvor mange personer en coronasmittet i gennemsnit vil give smitten videre til - ligger på 0,9.

Det lå ellers stabilt på 0,6 omkring påske.

Den gradvise genåbning af Danmark blev skudt i gang umiddelbart efter påske, da daginstitutioner, skoler, frisører og tandlæger åbnede.

/ritzau

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+