Annonce:
Annonce:

Regeringen vil droppe børneattest for flygtninge i daginstitutioner

Regeringen lægger op til at justere reglerne, så kommuner kan ansætte flygtninge i praktik i daginstitutioner uden en børneattest. Fuldstændig uhørt, mener Dansk Folkeparti

Arkivfoto: Philip Davali
Arkivfoto: Philip Davali
Annonce:
Følg Politik

I Danmark er det et lovkrav, at vuggestuer, børnehaver og fritidshjem indhenter børneattester på personale, der kan opnå direkte kontakt med børn under 15 år.

Børneattesterne skal sikre, at den ansatte ikke er tidligere straffet for seksuelle overgreb mod børn.

Men når landets kommuner vil sende nyankomne flygtninge i virksomhedspraktik i en daginstitution, er det ofte umuligt at få fat på de nødvendige oplysninger i hjemlandet. Og derfor lægger regeringen nu op til at ændre reglerne.

Det skriver Avisen.dk.

Læs også: Forsker: 'Flygtningeproblemet er kodylt overvurderet'

Haarder: Et dilemma for kommunerne
Kulturminister Bertel Haarder (V) har ansvaret for reglerne om børneattester. Og i et skriftligt svar til Dansk Folkepartis børneordfører Pernille Bendixen udtrykker han forståelse for, at landets kommuner står i et dillemma.

Annonce:

På den ene side er de forpligtede til at indhente en børneattest, før de tager flygtninge ind i praktikophold på børneinstitutioner. Og på den anden side er det i praksis umuligt at indhente oplysninger fra de lande, som de er flygtet fra.

Læs også: Pædagoger savner indflydelse: Føler sig degraderet

'Jeg vil derfor bede mine embedsmænd om at se på mulighederne for at justere de nuværende regler om børneattester, så der ikke bruges unødige ressourcer på at indhente blanke attester', lyder det fra Bertel Haarder, inden han slår fast:

'En eventuel justering må dog aldrig slække det helt overordnede hensyn til børns sikkerhed og tryghed.'

DF: Flygtninge skal slet ikke arbejde med børn
Men ministerens svar skaber alligevel bekymring om børnenes sikkerhed og tryghed hos regeringens støtteparti, Dansk Folkeparti.

Læs også: DF: Flygtninge skal IKKE have særstatus på arbejdsmarkedet

Annonce:

- Som jeg læser det, er regeringen på vej til at åbne op for, at flygtninge kan blive ansat i daginstitutioner uden en børneattest. Jeg synes, det er fuldstændig uhørt, at man overhovedet kan overveje at lempe de her regler, som skal beskytte børn mod overgreb, siger børneordfører Pernille Bendixen (DF) til Avisen.dk.

Hun betegner det samtidig som 'diskrimination' over for de danske pædagoger, som fortsat skal aflevere en børneattest for at få et job, mens flygtningene kan slippe.

Læs også: Lene stopper som pædagog: 'Det er ren opbevaring af børnene'

KL: Vil gerne bruge den del af arbejdsmarkedet
Selvom regeringen altså lægger op til en justering af reglerne om børneattester, så understreger kulturminister Bertel Haarder, at der altid bør foretages 'en samlet og konkret vurdering af, om en person er egnet til at arbejde med børn'.

'Det forhold, at man ikke kender den pågældendes eventuelle problematiske fortid kalder naturligvis på særlig agtpågivenhed ved sådanne ansættelser. Jeg har tillid til, at kommunerne udviser omhyggelighed i disse sager', lyder det i hans svar.

Annonce:

Hos Kommunernes Landsforening tager man godt imod udmeldingen fra Bertel Haarder. Michael Ziegler (K), borgmester i Høje-Taastrup Kommune og formand for løn- og personaleudvalget i KL, vil gerne hjælpe regeringen med at lave en alternativ ordning for flygtninge:

 - Jeg er selvfølgelig enig i, at vi på ingen måde må slække på sikkerheden og trygheden, men vi vil gerne have mulighed for at bruge den her del af arbejdsmarkedet også, siger Michael Ziegler til Avisen.dk.

Avisen.dk har uden held forsøgt at få en uddybende kommentar fra Bertel Haarder.

Læs også: Janni mister sin bolig: 'Det er regeringens skyld, ikke flygtningenes'

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Der er ingen grænser for TV 2’s mangel på tillid til egne seeres åndsevner
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: