Annonce:
Annonce:

Regeringen vil hjælpe borgere med stigende varmeregninger

Borgere, der kan have svært ved at betale markant højere varmeregninger, kan få hjælp fra ny pulje

Regeringen vil hjælpe borgere, der kan have svært ved at betale varmeregningen som følge af markante stigninger på energipriser. (Arkivfoto) Foto: Frank Hoermann/Sven Simon/Ritzau Scanpix
Regeringen vil hjælpe borgere, der kan have svært ved at betale varmeregningen som følge af markante stigninger på energipriser. (Arkivfoto) Foto: Frank Hoermann/Sven Simon/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Politik

Denne vinter kan en markant større varmeregning lande hos 500.000 husstande som følge af globale stigninger på energipriser.

Ud af Danmarks godt 2,7 millioner husstande er det særligt de knap 500.000, der enten får varmen fra et naturgasfyr eller ligger i fjernvarmeområder med et højt gasforbrug, der kan risikere en stigning i varmeregningen på over 1000 kroner om måneden i den kolde tid.

Derfor vil regeringen med en ny varmepakke hjælpe ældre, kontanthjælpsmodtagere og andre borgere, der kan have svært ved at betale større uforudsete energiregninger.

- Det gælder for alle danskere, hvor det for alvor vil påvirke deres økonomi negativt. Det vil primært være folk på ydelser, siger Dan Jørgensen (S), der er klima-, energi- og forsyningsminister.

Annonce:

Som led i varmepakken sætter regeringen en pulje af på 100 millioner kroner, som kommuner kan søge for at få dækket merudgifter som personligt tillæg til pensionister eller enkeltydelser til kontanthjælpsmodtagere.

Tidligere har Ældre Sagen efterlyst hjælp til netop ældre, der kan have svært ved at betale varmeregningen, hvis den pludselig stiger markant.

Derfor er det uvist, om puljens 100 millioner kroner dækker det fulde behov hos danske energikunder, der kan blive ramt af store, pludselige prisstigninger.

- Men vi overvåger selvfølgelig løbende situationen, siger Dan Jørgensen.

Han fortæller, at varmepakken vil læne sig op ad gældende regelsæt, hvor kommuner kan kompensere borgere for uforudsete regninger, hvis borgerne står i en vanskelig situation.

Hos Dansk Folkeparti foreslog man for flere uger siden at hjælpe eksempelvis pensionister med varmeregningen. Alligevel er det ikke med roser og jubel, formand Kristian Thulesen Dahl tager imod nyheden.

Annonce:

- Alt, der hjælper pensionister, er vi jo glade for. Men dette her minder allermest om symbolpolitik i en valgkamp. For det er alt for lidt og alt for bureaukratisk.

- Skal man komme med noget, der rigtigt hjælper, så taler vi flere milliarder. Det kan synes meget, men det er også meget store prisstigninger, som mange oplever. Så enten vil man det her, eller også vil man ikke, siger han.

Foruden puljen opfordres fjernvarmeselskaberne til at udglatte stigningen, så kunder betaler over en længere periode fremfor på én gang.

Derudover er informationshjemmesiden Sparenergi.dk også blevet opdateret med råd og vejledning til borgere om, hvordan man holder energiregningen nede.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Der er ingen grænser for TV 2’s mangel på tillid til egne seeres åndsevner
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: