Region bliver dynget til med krav om aktindsigter

Journalist hos fra Radio 24/7 har søgt aktindsigt om fem politikere. Nu svarer politikerne igen og søger aktindsigt hos 88 politikere i Region Syddanmark

Administrerende direktør i Radio 24/4, Jørgen Ramskov ,ser ikke noget odiøst i, at en af hans journalister har søgt aktindsigt vedrørende de fem politikere. Det har udløst en lavine af andre aktindsigter. Foto: /ritzau/Anthon Unger
Administrerende direktør i Radio 24/4, Jørgen Ramskov ,ser ikke noget odiøst i, at en af hans journalister har søgt aktindsigt vedrørende de fem politikere. Det har udløst en lavine af andre aktindsigter. Foto: /ritzau/Anthon Unger
Følg Politik

Administrationen i Region Syddanmark kommer på noget af en hård og uventet opgave i den kommende tid. Kravet om aktindsigter vælter nemlig ind.

Det er ifølge jv.dk en journalist på Radio 24/7, som har udløst lavinen af aktindsigter.

Journalisten har ønsket at få oplyst, hvilke udgifter fem konkrete politikere har haft siden 2010.

De fem politikere har alle krævet, at der skal ske en juridisk vurdering i den såkaldte Carl Holst sag.

Går til modangreb
Nu går de fem politikere til modangreb. De kræver nu også aktindsigt - i alle 88 nuværende og tidligere region-medlemmers udgifter siden 2007.

Ifølge jv.dk føler de fem politikere sig forfulgt af Radio 24/7 journalisten.

- Den journalist, som søger, har en helt bestemt holdning til de her ting. Det er en meget subjektiv holdning. Han har valgt at søge aktindsigt hos os, der mener, at der skal være en juridisk vurdering af Carl Holst-sagen, siger 2. næstformand i regionsrådet Thies Mathiasen (DF) til jv.dk.

De fem politikere er foruden Thies Mathiasen også næstformand Poul-Erik Svendsen (S), Karsten Uno Petersen (S), Lasse Krull (K) og Ida Damborg (SF). Aktindsigten dækker alle udgifter i alt fra aviser og rejser til vederlag og kørsel.

Tager måneder
Det vil tage flere måneder for administrationen at få pløjet sig gennem alle aktindsigterne og få besvaret dem.

Regionsrådsformand Stephanie Lose (V) oplyser til jv.dk, at hun har fået at vide, at det vil tage et kvart årsværk at udføre arbejdet.

- Jeg synes, at det er meget voldsomt  at søge for alle medlemmer. Nogle er døde og flere er ikke i regionsrådet længere... Vi har begrænsede ressourcer i administrationen, der nu skal bruge et kvart årsværk på at hive disse oplysninger frem. Det er en lemfældig omgang med ressourcer, siger Stephanie Lose til jv.dk.

Administrerende direktør i Radio 24/4, Jørgen Ramskov ,ser ikke noget odiøst i, at en af hans journalister har søgt aktindsigt vedrørende de fem politikere.

- Det er interessant at kigge på, hvordan de politikere, der er interesserede i Carl Holst, selv har opereret. Det kan jeg ikke se noget problem i. Vi søger aktindsigt for at undersøge de fem mennesker, siger Jørgen Ramskov, til jv.dk.

Seneste nyt

Ekstra Bladet har givet statsministeren en lys idé

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.