Rekordstor opbakning til svensk højreparti

Flygtningespørgsmålet er det vigtigste blandt svenske vælgere

Partileder Jimmie Åkesson holdt sommertale i hjemby Sölvesborg og langede hårdt ud efter både højre og venstre.
Partileder Jimmie Åkesson holdt sommertale i hjemby Sölvesborg og langede hårdt ud efter både højre og venstre.

Sverigedemokraterna opnår i en ny meningsmåling sin hidtil største opbakning blandt de svenske vælgere og er nu klart landets største parti.

Mere end hver fjerde vælger ville ifølge målingen stemme på det indvandrerkritiske parti, hvis der var valg i dag.

I målingen fra YouGov, der er offentliggjort i avisen Metro onsdag aften, går Sverigedemokraterna frem med 2,1 procentpoint til 27,3 procent, mens Socialdemokraterna og Moderaterna mister opbakning til henholdsvis 21,8 og 20 procent.

Det er anden måned i træk, at SD er det største parti hos YouGov. Men afstanden til nummer to er øget. I målingen i august var afstanden mellem SD og Socialdemokraterna på under to procentpoint.

 

I målingen er deltagerne også blevet bedt svare på, hvad de anser for at være de vigtigste politiske spørgsmål i øjeblikket. Flygtninge- og indvandrerpolitik kommer øverst. 53 procent mener, at det er det vigtigste politiske emne.

- Det er et spørgsmål, som er uhørt dominerede nu. Og det er et tema, som styrker SD, siger Sören Holmberg, professor i statskundskab ved universitetet i Göteborg, til avisen.

Målingen er foretaget på internettet og baserer sig på svar fra et såkaldt selvrekrutterende panel. Denne gang har 1515 personer deltaget.

73 kommentarer
Vis kommentarer