Republikansk rebel udfordrer Trump

Konservativ radiovært og Tea Party-politiker vil tage kampen op mod Trump i 2020

Joe Walsh, 57, udfordrer Donald Trump i kampen om præsidentposten. Foto. Reuters
Joe Walsh, 57, udfordrer Donald Trump i kampen om præsidentposten. Foto. Reuters

Den ærkekonservative radiovært Joe Walsh, 57, har fået nok og udfordrer nu Donald Trump i kampen om præsidentposten.

- Jeg stiller op, fordi han er uegnet. Nogen er nødt til at træde til, og der er behov for et alternativ. Dette land er træt af hans evindelige udbrud. Han er som et barn, siger Joe Walsh i et interview med ABC News.

Walsh er tidligere medlem af Repræsentanternes Hus (2011-2013) for Det Republikanske Parti og var en del af Tea Party-bevægelsen.

Han markerede sig som en hård kritiker af daværende præsident Barack Obama, som han anklagede for at vanrøgte økonomien. Men han blev ikke genvalgt og har siden arbejdet som radiovært.

I 2016 støttede Walsh helhjertet Trumps præsidentkampagne og erklærede, at hvis Trump taber, ’griber jeg mit gevær’.

Joe Walsh var tidligere en stærk tilhænger af Donald Trump, men nu udfordrer han præsidenten. Foto: Alastair Pike / AFP
Joe Walsh var tidligere en stærk tilhænger af Donald Trump, men nu udfordrer han præsidenten. Foto: Alastair Pike / AFP
 

Men Joe Walsh er siden blevet alvorligt skuffet over præsidenten. Han har kritiseret Trump for det voksende underskud på USA's statsbudget og mener, at Trump er en 'racistisk brandstifter, der opfordrer til snæversyn og fremmedhad for at opildne sine kernevælgere'.

- Han er vanvittig. Han er utilregnelig. Han er ondskabsfuld. Han puster til fordomme. Han er inkompetent. Han aner ikke, hvad han foretager sig, siger Joe Walsh til ABC News.

Stor støtte
Joe Walsh er ikke den eneste republikaner, som udfordrer Trump i dysten om partiets præsidentkandidatur forud for valget i 2020. Den mere moderate eksguvernør Bill Weld har tidligere meddelt sit kandidatur.

Hverken Walsh eller Weld har dog store chancer for at vippe den siddende præsident af pinden. Ifølge adskillige meningsmålinger støttes Trump af et flertal på omkring 90 procent af de republikanske vælgere.

121 kommentarer
Vis kommentarer