Resten af Verden er optaget af dansk grænsekontrol

Udenlandske og internationale medier har dagen igennem fuldt Lars Løkke Rasmussens indførelse af midlertidig grænsekontrol

Her meddeler Lars Løkke Rasmussen den midlertidige grænsekontrol

Flere udenlandske medier har i løbet af dagen holdt Verden opdateret om Danmarks indførelsen af midlertidig grænsekontrol ved den tyske grænse og Sveriges skærpelser.

Flere medier har breaket det på Twitter under hashtag #Denmark og hashtag #Schengen. Derblandt det internationale medie Sky News.

Derudover har både amerikanske The New York Times, norske VG, franske Le Point og tyske Bild skrevet om den danske grænsekontrol på deres online medier.

Især de tyske medier taler meget om konsekvenserne af grænsekontrollen for Tyskland de kommende dage.

Svenskerne er begejstrede for den danske grænsekontrol, men mener, at den kommer for sent.

- Vi ser det som noget positivt, at man gør det. Jeg mener, at man fra dansk side burde have gjort det tidligere, siger Sveriges justits- og migrationsminister, Morgan Johansson, til Dagens Industri.

- Det burde føre til, at antallet af asylansøgere til Sverige daler yderligere.

Sverige indførte grænsekontrol i november, og fra mandag 4. januar har man indført transportøransvar, så der kontrolleres billed-id på alle, som rejser ind i landet.

 

Ved et pressemøde mandag klokken 12.00 meddelte statsminister Lars Løkke Rasmussen, at der fra dagsdato og 10 dage frem vil være indført midlertidig grænsekontrol ved dansk-tyske grænse.

Allerede fra midnat skærpede svenskerne kontrollen ved den danske grænse, og det er dermed ikke længere muligt at rejse ind i Sverige uden billed-id.

Lars Løkke havde allerede inden pressemødet antydet, at det ville få konsekvenser for Danmark.

- Vi har beredskab til at sikre, at vi kan håndtere de problemer med ophobning af illegale udlændinge i Danmark, den svenske beslutning kan skabe i Danmark.

- For som jeg sagde i min nytårstale: Vi vil ikke igen se flygtninge og migranter vandre på vores motorveje. Vi skal sikre ro og orden, skrev Lars Løkke på Facebook.

 Hør de tyske reaktioner på kontrollen her (Video: Ritzau)

1 af 2 Store udenlandske mediers interesse for dansk grænsekontrol.
2 af 2 (Foto: Philip Davali)
213 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere