Retter søgelys mod Trumps søn

Donald Trump Jr. stævnes af Senatets efterretningsudvalg

Præsident Donald Trumps ældste søn, Donald Jr. Foto: Reuters
Præsident Donald Trumps ældste søn, Donald Jr. Foto: Reuters

USA's Kongres retter nu søgelyset mod præsident Donald Trumps ældste søn i kølvandet på Mueller-rapporten og nye vidneforklaringer fra centrale personer.

Det skriver nyhedsbureauet Associated Press.

Senatets efterretningsudvalg har stævnet Donald Trump Jr. for at få ham til at besvare spørgsmål om sin kontakt med Rusland.

Kongresudvalget har fået fornyet interesse for Trump jr., efter præsidentens tidligere advokat, Michael Cohen, i februar afgav vidneforklaring i Kongressen.

Her fortalte Cohen, at han orienteret Trump Jr. 'cirka 10 gange' om planerne om at opføre byggeprojektet Trump Tower i Moskva.

I 2017 fortalte Trump Jr., at han kun 'perifert' var orienteret om planerne.

Senatets efterretningskomite har nu i to år undersøgt Ruslands indblanding i det amerikanske præsidentvalg i 2016. Det er sket sideløbende med specialanklager Robert Muellers undersøgelse.

Trump Jr. har ikke kommentere oplysningerne.

Foragt for Kongressen

Et retsudvalg i Repræsentanternes Hus i USA har stemt for at ville kende justitsminister William Barr skyldig i at udvise foragt for Kongressen.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Huset med demokratisk flertal mener, at Barr har vist foragt, da justitsministeren kun har villet offentliggøre en redigeret udgave af den særlige anklager Robert Muellers rapport, der skulle undersøge Ruslands involvering i præsidentvalget i 2016.

Derudover mener udvalget, at han har vist foragt ved ikke at dukke op til en høring i sagen 2. maj. Det sker blot få timer efter, at USA's præsident, Donald Trump, onsdag blokerede for offentliggørelsen af Muellers rapport.

39 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere