Riskær: Derfor stiller jeg ikke op

Klaus Riskær opgiver at opstille som Kristendemokraternes folketingskandidat i København på grund af manglende opbakning fra partiledelsen, oplyser partiet

Klaus Riskær opgiver at at stille op for Kristendemokraterne. (Foto:Polfoto)
Klaus Riskær opgiver at at stille op for Kristendemokraterne. (Foto:Polfoto)

Klaus Riskær kaster nu håndklædet i ringen og opgiver at opstille som Kristendemokraternes folketingskandidat i København på grund af manglende opbakning fra partiledelsen.

- Grunden til, at jeg har sagt nej tak, er, at al politik drejer sig om anstændighed og troværdighed.

- Når jeg får en invitation og bagefter bliver undsagt af en del af partiet, så rejser det alvorlig tvivl om, hvorvidt det, jeg lover, kan gennemføres.

- Og det vi være uanstændigt, siger Klaus Riskær Pedersen til Ritzau.

Det andet punkt, fortsætter han, er troværdigheden. Han kan ikke se sig selv i en situation, hvor han skulle gå ud til unge, københavnske vælgere og sige, at han er imod fri abort eller arbejder for et parti, som er imod det.

- Det er simpelthen utroværdigt, når man kender min livsstil, og den måde jeg har levet på hele mit liv. Det er forskellen mellem det liv, jeg har levet, den jeg er, og det parti jeg skulle have repræsenteret.

- Der ville have opstået nogle problemer med troværdigheden, som også ville gøre min politik utroværdig. Derfor mener jeg ikke, at jeg kan tage imod invitationen, siger Klaus Riskær Pedersen.

Meldingen kommer, efter at den kendte erhvervsmand fredag på sin Facebook-side skrev, at han 'er blevet tilbudt opstilling til Folketinget af Kristendemokraterne i København'.

- Det tyder på en travl weekend. Jeg skal have et svar klar mandag, lyder det fra Klaus Riskær Pedersen.

Engell: Det var desperat

Politisk kommentator Hans Engell siger da også i dagens avis, at Kristendemokraternes forsøg på at opstille ham som folketingskandidat var desperat, og ville skabe splittelse i partiet.

- Det er desperat. Det er simpelthen den rene desperation. Det må man sige, siger Hans Engell om Kristendemokraternes tilbud til Klaus Riskær.

Han mener, at det er et sidste forsøg fra Kristendemokraternes side på at komme i Folketinget.

- Det er absolut sidste udkald. De har nu prøvet at stille op til Folketinget i Danmark et antal gange og man må sige, hvis det ikke lykkedes for dem denne gang, så er partiets muligheder for at overleve lig nul, siger Hans Engell.

Kristendemokraternes tilbud til Klaus Riskær kommer i rækken af andre kendte ansigter, som stiller op til det kommende Folketingsvalg.

- Der kan man jo se, at der i øjeblikket er en kamp om kendte navne, der skal til for at trække tilstrækkeligt mange til at skrive under og blive opstillingsparate. Eller også til at kunne blive valgt ind i Folketinget, siger Hans Engell.