Rusland gennemfører kæmpe militærøvelse

Nye sikkerhedstrusler mod Rusland betyder, at militærets kapacitet skal øges, lyder forklaringen fra Kreml

En del af Ruslands militær er beordret i fuldt alarmberedskab som del af en militærøvelse i Arktis. Dette foto strammer fra en parade på den røde plads sidste år. (Foto: AP)
En del af Ruslands militær er beordret i fuldt alarmberedskab som del af en militærøvelse i Arktis. Dette foto strammer fra en parade på den røde plads sidste år. (Foto: AP)

Ruslands Nordflåde og faldskærmsenheder er af præsident Vladimir Purtins beordret i fuldt alarmberedskab som del af en militærøvelse i Arktis, oplyser nyhedsbureauet Ria mandag med citat fra forsvarsministeren.

Forsvarsminister Sergei Sjoigu, som er ansvarlig for en dyr modernisering af de væbnede styrker, siger, at Rusland står over for nye sikkerhedstrusler, som forpligter til at øge dets militære styrke og kapaciteter.

Han siger ifølge nyhedsbureauet Tass, at 38.000 soldater, 3360 udstyrsenheder, 41 krigsskibe, 15 ubåde samt 110 fly og helikoptere deltager i øvelsen.

- Nye udfordringer og trusler mod militær sikkerhed fordrer, at de væbnede styrkers militære kapacitet får et solidt løft. Man skal være særlig opmærksom på strategiske formationer i nord, citerer det statslige Ria Sjoigu for.

Rygter og jokes om den savnede præsident Vladimir Putin har bredt sig som en steppebrand på de sociale medier. I dag kan han gøre alle spekulationerne til skamme. (Foto: AP) Politik - 16. mar. 2015 - kl. 09:58 Twitter fuld af rygter og jokes: Hvor er Putin?

Spændinger mellem Rusland og Vesten har som følge af krisen i Ukraine nået de værste niveau siden Den Kolde Krig.

Vesten og regeringen i Kijev beskylder Rusland for i det østlige Ukraine at levere våben og soldater til de prorussiske separatister, der kæmper mod ukrainske regeringsstyrker.

Nato kom med nye beskyldninger i sidste uge om, at Rusland bevæbnede separatisterne i Østukraine, hvor flere end 6000 mennesker er blevet dræbt efter knap et års kampe, særligt i områderne Donetsk og Lugansk.

Moskva har samtidig øget dets ambitioner i det ressourcerige Arktis, hvor det deler grænse med Nato-landet Norge, og det russiske militær er i færd med at øge dets kapacitet i regionen.

Se også: Putin afslører: Truede med atomvåben

Siden begyndelsen af 2015 har Rusland gennemført omkring 29 militærøvelser i det vidtstrakte land fra Kaliningrad i vest til Fjernøsten, fra Barentshavet til Det Kaspiske Hav og Sortehavet. Nogle af øvelserne foregår aktuelt, skriver Tass.

61 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere