Rusland stiller sig mellem Donald og Kim: Som børn i en børnehave!

Kim Jong-un og Donald Trump har udvekslet modbydeligheder det seneste lange stykke tid

Der er ikke just munter tone mellem de fejdende ledere - selvom de ifølge den russiske udenrigsminister opfører sig som børnehavebørn. Fotos: AP
Der er ikke just munter tone mellem de fejdende ledere - selvom de ifølge den russiske udenrigsminister opfører sig som børnehavebørn. Fotos: AP

 Trump kaldte Nordkoreas leder for en 'Rocket Man' på en selvmordsmission. Nu er retorikken mellem de to ledere blevet personlig (Video: Ritzau)

De har sagt ting til hinanden, som i en folkeskole kunne resultere i en tur op på rektors kontor.

Men der er ikke tale om to teenagedrenge fra 7. klasse. De er derimod ledere af henholdsvis USA og Nordkorea.

Donald Trump og Kim Jong-un har i den seneste tid nærmest på daglig basis sendt trusler eller svinere tværs over Stillehavet, alt imens Nordkorea har foretaget den ene missilaffyring efter den anden på trods af protester og sanktioner fra omverden.

Senest kaldte Kim Jong-un Donald Trump for en 'mentalt forstyrret olding', mens Trump svarede tilbage ved at kalde Kim Jong-un en 'galning', der kunne se frem til at blive 'udfordret som aldrig før'.

Kim Jong-un efter Trump-trussel: Jeg vil tæmme den mentalt forstyrrede olding

Kim Jong Un ydmygede Trump: Her er modsvaret

Mens al diplomati tilsyneladende er blevet lagt til side af de to kamphaner, forsøger Rusland nu at lægge sig imellem og få dæmpet gemytterne.

- Ja, det er uacceptabelt i stilhed at kigge på Nordkoreas militære eventyr, men det er også uacceptabelt at indlede en krig på den koreanske halvø, lyder det fra den russiske udenrigsminister Sergei Lavrov ifølge BBC.

Selvom Rusland heller ikke er kendt for at lægge en dæmper på retorikken over for blandt andre USA, vil Putin og co. nu alligevel forsøge at optræde som den fornuftige part.

- Sammen med Kina vil vi fortsætte med at arbejde for en fornuftig tilgang og ikke en følelsesladet en, som når børn i en børnehave begynder at slås, og ingen kan stoppe dem, siger Lavrov.

Kina indfører sanktioner
Omverden har den seneste tid for alvor måttet rette øjnene mod Nordkorea, der løbende har affyret mere og mere avancerede missiler og flere gange rettet direkte trusler mod blandt andre USA og Japan.

Det førte tidligere på måneden til massive sanktioner fra FN, og så sent som natten til lørdag dansk tid meldte Nordkoreas ellers tætte allierede Kina ud, at man har i sinde at forbyde eksport at visse olieprodukter til Nordkorea, samtidig med at man vil forbyde import af tekstiler.

Kina følger FN og forbyder olieeksport til Nordkorea

Det skete som reaktion på, at styret, med Kim Jong-un i spidsen, nægter at stoppe våbenudviklingen på trods af opfordringer til det modsatte.

Flere af Nordkoreas testmissiler har fløjet over Japan, hvilket har udløst flere luftalarmer, der har tvunget indbyggere i Japan til at gå i sikkerhed.

Netop også risikoen for, at et missil ved en fejl styrter ned i Japan og dermed udløser en kæmpe, militær konflikt, er i højsædet og blandt årsagerne til, at også lande som Kina opfordrer nordkoreanerne til at holde igen med våbenkapløbet.