Rusland vil have USA med i fredsforhandlinger

Rusland rækker hånden frem til USA og inviterer med til møde i Kasakhstan senere på måneden

Rusland og Tyrkiet er enige om, at USA skal være med i fredsforhandlingerne om Syriens fremtid, der begynder senere på måneden.

- USA skal helt sikkert inviteres med, og det er også, hvad vi har aftalt med Rusland, siger den tyrkiske udenrigsminister, Mevlüt Çavusoglu, til en gruppe journalister ved en international konference i Genève torsdag.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Fredsforhandlingerne er sat til at begynde 23. januar i Kasakhstans hovedstad, Astana.

Rusland og Tyrkiet fik i december indført en våbenhvile i det krigshærgede Syrien. Våbenhvilen blev indgået, uden at USA var indblandet, hvilket stormagten ellers ofte har været i sådanne situationer.

Våbenhvilen begyndte 30. december og har bragt fred i store dele af Syrien, til trods for at der stadig er kampe flere steder i landet.

- Vi bliver nødt til at fastholde våbenhvilen. Det er helt essentielt for de samtaler, vi skal have i Astana, siger den tyrkiske udenrigsminister.

Invitationerne til mødet i Astana vil ifølge ham blive sendt ud i næste uge.

Mevlüt Çavusoglu mener, at USA bør deltage.

- Ingen kan ignorere den rolle, som USA spiller. De, som har mulighed for at bidrage til en løsning, burde være med, siger han.

Udenrigsministeren slår samtidig fast, at målet for forhandlingerne er at opnå en politisk løsning.

Torsdag dræbte en selvmordsbomber mindst otte personer ved et angreb i den syriske hovedstad, Damaskus.

Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder oplyser, at fire af de dræbte ved angrebet var soldater fra den syriske hær.

Angrebet skete i et af de områder, hvor Syriens præsident, Bashar al-Assad, står stærkest, og hvor der er øget sikkerhed og kontrol.

Natten til fredag blev en militær lufthavn vest for Damaskus ramt af et luftangreb. Syrien beskylder Israel for at stå bag angrebet og har svoret at tage hævn.

7 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere