Ruslands udenrigsminister: Giftangreb kan have været til briternes fordel

Den russiske udenrigsminister Sergej Lavrov siger, at giftangrebet mod russisk dobbeltspion og datter kan have gavnet den britiske regering

Ruslands udenrigsminister Sergej Lavrov mener, at giftangrebet mod en russisk eksspion kan have været et fordelagtigt angreb for briterne, for at aflede opmærksomheden fra brexit. Foto: Mikhail Metzel
Ruslands udenrigsminister Sergej Lavrov mener, at giftangrebet mod en russisk eksspion kan have været et fordelagtigt angreb for briterne, for at aflede opmærksomheden fra brexit. Foto: Mikhail Metzel
Følg Politik

Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov, siger, at giftangrebet i England mod den russiske dobbeltspion Sergei Skripal og eks-spionens datter kan have gavnet den britiske regering.

Det mener kan, fordi det kan have afledt opmærksomheden fra brexit, som ikke kører, som det skal, siger Lavrov mandag på et pressemøde ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Dette kunne være i den britiske regerings interesse, for den har befundet sig i en ubehagelig situation, hvor den ikke har kunnet leve op til løfterne til vælgerne om betingelserne for brexit, siger han.

Lavrov mener ikke, at det er Rusland, som afgør, hvor langt konflikten med Storbritannien og de vestlige lande skal udvikle sig.

Han siger ifølge nyhedsbureauet Reuters, at der under den kolde krig var regler. Men nu har Storbritannien og USA "droppet al anstændighed" og driver et "barnligt spil".

Rusland nægter fortsat ethvert kendskab til mordforsøget i Salisbury på Sergei Skripal og datteren Yulia.

Skripal har boet i England siden 2010, hvor han indgik i en større udveksling af spioner mellem USA og Rusland.

Far og datter har været indlagt siden 4. marts, hvor de blev fundet livløse foran et butikscenter i Salisbury.

Datteren er for få dage siden meldt uden for livsfare. Men tilstanden er fortsat kritisk for Sergei Skripal.

Nervegiften, der blev brugt, er ifølge de britiske myndigheder udviklet af det russiske militær.

Danmark har bakket op om Storbritannien ved at udvise russiske dimplimater. I alt har 21 lande til sammen udvist 150 russiske dimplomater.

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind