Rygende uenig med Trump: Nu skrider pressemanden

Sean Spicer, der er pressemand i Det Hvide Hus, har fredag morgen amerikansk tid, valgt at sige op ifølge New York Times

Sean Spicer som de fleste kender ham: Bag pulten i presselokalet i Det Hvide Hus. Foto: AP
Sean Spicer som de fleste kender ham: Bag pulten i presselokalet i Det Hvide Hus. Foto: AP
Følg Politik

Donald Trumps højre hånd i forhold til håndtering af pressen har fredag morgen amerikansk tid valgt at sige op.

Det skriver New York Times.

Grunden er ifølge det amerikanske medie, at Spicer ikke har lyst til at arbejde sammen med Anthony Scaramucci, som klokken 16 dansk tid fik tilbudt jobbet som kommunikationschef i Det Hvide Hus.

Efter Trump tilbød Scaramucci jobbet, sagde Spicer til Trump, at han mente at ansættelsen af Scaramucci er en stor fejl. Den oplysning har New York Times fra en unavngiven kilde.

Trump forsøgte angiveligt at få Sean Spicer til at blive på holdet, men det ville han ikke. Efterfølgeren af Spicer bliver Sarah Huckabee Sanders, har Scaramucci meddelt på et pressemøde.

Scaramucci-historie fik journalister til at sige op
Anthony Scaramucci har tidligere været nævnt i pressen, da tre journalister fra CNN tidligere på måneden valgte at sige op.

Det gjorde de, fordi de havde offentliggjort en artikel, der anklagede Scaramucci for at have mødtes med en russisk direktør for en investeringsfond, og at det mødes skulle undersøges.

Artiklen levede dog ikke op til CNN's standarder og blev derfra kaldt tilbage. Samtidig sagde de tre mænd bag historien op.

Dengang var Anthony Scaramucci ansat som seniorrådgiver for Donald Trump. Han har altså hele tiden være med i kredsen af personer, som er tæt på præsidenten.

'Kæmpe fremmøde!'
Sean Spicer blev for alvor kendt blandt den almene befolkning allerede ved indsættelsen af Donald Trump i januar.

Her stillede pressemanden sig op og sagde, at fremmødet ved indsættelsen havde været det største nogensinde, selvom billeder fra stedet viste mange tomme stole.

Samtidig fortalte han, at mediernes udlægning af selv samme sag var helt falske. Det var i samme forbindelse, at begrebet om alternative fakta kom frem.

Siden har han af flere omgange sagt, at det er en god ide ikke at have direkte kameraer med til flere pressemøder, fordi man nu en gang taler bedre sammen, når det ikke er på live-tv.

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.