Du kan her rette dine indstillinger for, om vi må sætte cookies og bruge persondata, eller du kan give os besked, hvis en annonce er upassende, rummer fejl eller er ulovlig.
eller
Rapportér annonce
Du har mulighed for at rapportere denne annonce til annonceafdelingen på Ekstra Bladet, hvis du enten finder annoncen upassende eller at annonceringen er ulovlig.
Vær opmærksom på at du er i gang med at anmelde en annonce som værende ulovlig, er du sikker på du vil fortsætte? (En ulovlig annonce overtræder gældende lovgivning, læs mere her)
Tak for din påbegyndte anmeldelse. Vi har flere retningslinjer for annoncering på Ekstra Bladet, som skal overholdes, og hvis vi finder at annoncøren ikke har overholdt disse, vil de blive frataget muligheden for at annoncere på Ekstra Bladet fremadrettet. Det vil hjælpe os meget, hvis du vil skrive en uddybende kommentar nedenfor, så vi kan få lokaliseret annoncen og tjekket op på om vores retningslinjer overholdes.
Tak for din påbegyndte anmeldelse. Vi vil gerne høre din begrundelse for din anmeldelse, så vi kan undersøge annoncen, da vi tager alle indsendte anmeldelser alvorligt. Det vil hjælpe os meget, hvis du vil skrive en uddybende kommentar nedenfor.
Din begrundelse skal som minimum bestå af 30 tegn
Tak for din henvendelse
Din anmeldelse er nu afsluttet. Tak fordi du bidrager til EB.dk.Annoncerne på EB.dk er en essentiel indtægtskilde, som sørger for at Ekstra Bladet hver dag kan udkomme, og holde danskerne oplyste om hvad der foregår rundt omkring i verden.
Fejl
Der skete en fejl med afsendelsen af rapporteringen.
Rystet over kritisable forhold: - Det er ikke rimeligt
Justitsministeren skal trække i arbejdstøjet, hvis udfordringerne i rets- og fængselsvæsnet skal løses, lyder det fra begge sidder af oppositionen i Folketinget
Landet over ser man, at fængsler og arrester er fyldt til bristepunktet. I Viborg arrest har man været nødt til at inddrage mødelokalet, så de indsatte ikke kunne få deres krav på besøg opfyldt
Forsvarsadvokat mener, at de indsattes vilkår er under massivt pres.
Mens de er taget til fange af staten, sidder de i op til to år i otte kvadratmeter 'store' celler 23 timer i døgnet med ret til kun en halv times besøg af familien om ugen. Ikke godt nok, lyder meldingen nu fra flere partier på Christiansborg.
Artiklen fortsætter under billedet ...
Sådan ser en typisk celle ud for folk, der bliver varetægtsfængslet i Danmark. Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix
Skal drøftes med minister De mange varetægtsfængslede skaber nemlig længere sagsbehandlingstid for det i forvejen hårdt pressede retssystem, lyder det fra de konservatives retsordfører, Mai Mercado, i en mail til Ekstra Bladet:
Annonce:
'De danske fængsler er præget af stor overbelægning, og det giver lang ventetid, førend at sagerne kommer for retten. Ekstra Bladet har eksempelvis beskrevet, hvordan det tidligere tog nogle måneder for en varetægtsfængslet, før sagen kom for retten, hvor der nu kan gå op til et år.'
'Det kommer vi til at drøfte med den nyudpegede justitsminister, for det risikerer at gå udover helt almindelige menneskers retssikkerhed, når man skal sidde varetægtsfængslet så længe. Det er ikke rimeligt, og det må kunne gøres bedre.'
Ekstra Bladet har tidligere sat fokus på de absurde ventetider, der hersker ved domstolene. Læs mere herunder ...
Domstols-kollaps: Læs flere artikler her
Her kan du læse et uddrag af, hvad Ekstra Bladet har skrevet om de absurde ventetider ved de danske domstole:
Ventetiderne ved domstolene er eksploderet de seneste år. 25-årige Mahmoud blev revet ud af pædagoguddannelsen og sad uskyldigt varetægtsfængslet i næsten to år, mens han ventede på domstolene.
Michella Wendelbo Larsen blev kørt ihjel i et frontalsammenstød for snart tre år siden. Og mens familien venter på domstolene, så de kan komme videre med deres liv, kører den anden bilist stadig frit rundt i samfundet.
'Dybt uretfærdigt', lyder det fra Michellas bedstefar, Poul. Foto: Emil Agerskov
Kalenderen er fyldt indtil 2024 hos Retten i Glostrup. Advokater har aldrig oplevet noget lignende. Retspræsident efterspørger flere penge, så den utilfredsstillende situation kan forbedres.
Interview med justitsminister Mattias Tesfaye (S), der kalder problemet en af sine 'absolutte topprioriteter'. Han foreslår blandt andet som noget nyt at inddrage folketingets partier til forhandling om domstolenes økonomi.
Foto: Jonathan Damslund
Fængsler for mange Ifølge Mercados kollega fra SF, Karina Lorentzen Dehnhardt, er det et stort problem, at mere end hver tredje fange i danske fængsler sidder varetægtsfængslet.
Annonce:
'Jeg har i mange år tænkt, at vi varetægtsfængsler alt for meget - og jeg har flere gange foreslået at varetægtsfængsle med fodlænke, så folk kan passe uddannelse eller arbejde. Men naturligvis kun i sager, hvor det er tilrådeligt. Men det ville betyde, at det ville være mindre indgribende for den enkelte, hvis det ender med en frifindelse,' skriver hun og fortsætter:
'Vi skal huske, at varetægtsfængsling er noget af den mest indgribende fængsling, fordi folk ikke har fået deres dom endnu. Dertil kommer, at det er uholdbart, at lang sagsbehandlingstid hos domstolene forlænger varetægtsfængslingen, hvor der også sker en uhæmmet brug af besøgs- og brevkontrol og altså med skrappe restriktioner i forhold til familien.'
Klar førsteplads i Norden
Ekstra Bladet har tidligere talt med Kriminalforsorgen, som bekræfter, at man kører med en overbelægning i samtlige danske fængsler.
Her er det især varetægtsfængslede, som fylder i cellerne, viser tal fra Europarådets seneste rapport om fængselsforhold.
Heri lyder det, ifølge Advokat Samfundet, at hele 41,3 procent af de fængslede i Danmark sidder i varetægt.
Til sammenligning sidder der varetægtsfængslet 20,7 procent af de indsatte i Tyskland, 23,3 procent i Norge og 27,7 procent i Sverige.
Danmark er samlet set på tiendepladsen over lande i Europa med flest varetægtsfængslede i forhold til indsatte. Lande som Albanien, Armenien, Monaco, Schweiz og Holland topper listen.
Kilde: Europarådets Space I rapport 2022
Skal undersøges Ifølge Advokat Samfundet foregår varetægtsfængslinger og forlængelse af disse ofte på spinkle grundlag.
Det mener Karina Lorentzen Dehnhardt ligeledes er alarmerende.
'Vi burde lave en undersøgelse af grundlaget i sager om varetægtsfængslinger for at blive klogere på, om det sker på et for tyndt grundlag, som Advokatsamfundet hævder. Jeg tror, der er en kerne af sandhed i deres anklage,' foreslår retsordføreren.
Annonce:
Den nye justitsminister, Peter Hummelgaard (S), har indvilliget i at stille op til interview i Ekstra Bladet onsdag. Det interview bringer Ekstra Bladet i en selvstændig vinkel herefter.