S-afhopper: - Noget af det hårdeste, jeg har gjort

Pernille Schnoor, der her til aften har erstattet S med Alternativet, kalder skiftet 'en meget hård beslutning'

Pernille Schnoor er skiftet fra Socialdemokratiet til Alternativet. Hun forklarer herunder hvorfor. (Foto: Socialdemokraterne)
Pernille Schnoor er skiftet fra Socialdemokratiet til Alternativet. Hun forklarer herunder hvorfor. (Foto: Socialdemokraterne)

Det socialdemokratiske folketingsmedlem Pernille Schnoor skifter efter blot ti måneder på Christiansborg til Uffe Elbæks Alternativet.

Selv kalder hun beslutningen hård, men nødvendig.

- Når man gang på gang stemmer for eller imod noget, man er grundlæggende uenig i, bliver det til sidst for meget. Jeg kan ikke længere genkende mit gamle parti, forklarer Pernille Schnoor til Ekstra Bladet.

Hvornår har du stemt for eller imod noget, du var uenig i?

- Det har jeg gjort flere gange. Næsten på daglig basis. På et tidspunkt var jeg indkaldt til et samråd om besparelser på almene gymnasier. Socialdemokratiet var for besparelserne, så det skulle jeg argumentere for, selvom jeg var meget imod. Og så var jeg meget overrasket, da S var klar til at stemme for en lavere integrationsydelse.

Politik Engell om S-udmeldelse: Et tab - men et ubetydeligt tab

Men der er jo ikke nogen, der har tvunget dig til at stemme noget bestemt. Kunne du ikke have fulgt din egen overbevisning, som eksempelvis Mette Gjerskov gjorde ved afstemningen om integrationsydelsen?

- Jeg synes, at man skal være loyal over sin partigruppe, men det kan man kun være ind til et vist tidspunkt, så er man nødt til at tage konsekvensen, og det har jeg gjort i dag.

Pernille Schnoor skifter fra Socialdemokraterne til Alternativet. Foto: Niels Hougaard/POLFOTO Dansk politik Socialdemokratisk MF'er skifter til Alternativet  

Flere af dine nu tidligere socialdemokratiske kolleger siger, at du svigter dine vælgere ved at skifte til Alternativet. Gør du det?

- Jeg svigter ikke det, jeg er gået til valg på. Tværtimod vil jeg stadig kæmpe videre for mine mærkesager.

Hvordan har dine øvrige kolleger modtaget dit skifte?

- Jeg har fået nogle søde tilkendegivelse fra kolleger, og jeg er sikker på, at der er andre socialdemokrater, der er enige med mig.

Hvilken rolle regner du med at få i Alternativet?

- Det er meget tidligt at sige noget om. Jeg skal jo først ind i partiet og finde mine ben og stå på, men jeg er ret sikker på, at de vil kunne bruge mig til noget. Jeg har det godt med, at jeg er i Alternativet, men det har været en meget hård beslutning. Det er noget af det hårdeste, man kan gøre i politik.

254 kommentarer
Vis kommentarer