S: De blå har moralsk problem med Troels-næsen

De borgerlige burde støtte rød bloks næse til Troels Lund Poulsen, mener gruppeformand Leif Lahn Jensen (S)

Leif Lahn Jensen (S) mener, at det 'eddemame' er et problem, hvis ikke de borgerlige mener, at en minister har ansvaret for sager i et ministerium.
Leif Lahn Jensen (S) mener, at det 'eddemame' er et problem, hvis ikke de borgerlige mener, at en minister har ansvaret for sager i et ministerium.

De borgerlige partier har et moralsk problem, når de afviser det røde flertals næse til Venstres tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen for hans rolle i Skat Københavns sag mod Helle Thorning-Schmidt (S) og hendes ægtemand, Stephen Kinnock.

Det siger gruppeformand Leif Lahn Jensen (S) efter næsen fra underudvalget i Udvalget for Forretningsorden.

- Hvis de borgerlige kalder det kalkunjagt, så vil jeg kalde det kammerateri af værste skuffe, siger Leif Lahn Jensen.

Troels Lund Poulsen har fået sin næse onsdag morgen (Foto: Polfoto) Dansk politik Engell: Troels Lund-næse er pinlig for alle parter

Socialdemokraterne, De Radikale, SF og Enhedslisten giver næsen, fordi Troels Lund Poulsen brød sin tavshedspligt og gav forkerte oplysninger til Skattesagskommissionen.

- Kommissionen konkluderer, at der er lækket personfølsomme oplysninger til pressen, brudt tavshedspligt, givet urigtige oplysninger til Ombudsmanden, og sagen er behandlet i strid med forvaltningsloven i Skatteministeriet, siger Leif Lahn Jensen.

Fra Venstre: Søren Gade, Troels Lund Poulsen, Lars Chr. Lilleholt og Lars Krarup drikke vin hjemme hos Søren Gade (Foto: Twitter/Mette Gade) Dansk politik Troels Lund afmonterer foto-konspiration i Venstre

Det afviser Venstre, Dansk Folkeparti, De Konservative og Liberal Alliance. De hæfter sig ved, at Skattesagskommissionen frifandt Troels Lund Poulsen for at påvirke skattesagen samt for læk af oplysninger.

Politik FAKTA: Det var eksspindoktor mistænkt for i lækagesag

- Hvis de borgerlige virkelig mener, at en minister som den øverste politiske chef ikke har det politiske ansvar for en sag i hans ministerium, så har de eddermame et problem, siger Leif Lahn Jensen.

Spørgsmål: - Men Skattesagskommissionen finder det ikke bevist, at han har lækket oplysninger eller påvirket Skat Københavns afgørelse?

- Det er ikke bevist. Jeg er selvfølgelig rigtig, rigtig træt af, at man ikke kan se, hvem der har lækket det til pressen. Og ikke kan bevise, hvem der har lavet de ulovligheder. Vi siger ikke, at han har lækket, siger Leif Lahn Jensen.

Screenshot: Plan4U Dansk politik Socialdemokrat om 'House of Cards'-foredrag: Usmageligt!

- Jeg forholder mig til, at han er den øverste politiske chef. Dét, der er sket i sagen, må være hans ansvar.

0 kommentarer
Vis kommentarer