S-veteraner vil stoppe David Trads

I et brev kritiserer en række socialdemokrater beslutningen om, at det helt nye partimedlem, David Trads, som er kommentator og journalist, kan blive opstillet som folketingskandidat uden en urafstemning

Uroen har bredt sig i Socialdemokratiet, siden David Trads blev indstillet som folketingskandidat.
Foto: Thomas Borberg
Uroen har bredt sig i Socialdemokratiet, siden David Trads blev indstillet som folketingskandidat. Foto: Thomas Borberg
Følg Politik

Stem blankt.

Sådan lyder opfordringen fra to socialdemokratiske veteraner til de partifæller, der mandag aften skal beslutte, om journalisten og debattøren David Trads skal være folketingskandidat i Egedal/Furesø-kredsen.

De to tidligere S-ministre Helle Degn og Poul Nielson har underskrevet et brev sammen med 17 andre medlemmer af partiet. De er alle uenige i beslutningen om at lade det helt nye partimedlem David Trads opstille til Folketinget uden at høre alle medlemmerne i kredsen ved en urafstemning.

Samtidig støtter de den hidtidige folketingskandidat Matilde Powers, 36, der er nyvalgt byrådsmedlem i Furesø Kommune.

Helle Degn, der er tidligere udviklingsminister, mener, at Matilde Powers er et meget bedre valg.

- Matilde Powers repræsenterer et helt andet segment af vælgerbefolkningen, end David Trads gør. Som kommentator og journalist er han en del af den såkaldte ’elite’. Hvorimod Matilde repræsenterer hverdagsmennesket. Hun er den lokale, den jordnære. Hun står med hænderne nede i de beslutninger, der træffes i Folketinget, siger Degn til Berlingske.

Matilde Powers er uddannet sygeplejerske, har en kandidatgrad i sundhedsfremme og sundhedsstrategier og sidder i social- og sundhedsudvalget i Furesø Kommune.

Veteran bakker op
Også S-veteran og tidligere energiminister Poul Nielson bakker den unge kvindelige politiker op. I hans øjne ville det være en langt mere demokratisk proces, hvis medlemmerne valgte, hvem der skulle stilles op.

Poul Nielson vil personligt møde op til opstillingsmødet mandag aften. Her vil han bede om ordet og foreslå kredsrepræsentantskabet at stemme blankt. Hvis 7 ud af 19 gør det, skal sagen afgøres af alle medlemmerne i en urafstemning. Det er præcis det, som afsenderne af brevet stiler efter.

Hverken Poul Nielson eller Helle Degn ønsker at tale med Ekstra Bladet.

Sur formand
En urafstemning vil betyde, at de to kandidater skal føre en lokal valgkamp på typisk tre til fire uger. Det mener formand i Egedalkredsen Morten Torup ikke er en god idé.

- Jeg mener ikke, at det giver mening at sende afgørelsen til urafstemning. Vi vil hellere bruge krudtet på at få væltet den nuværende regering end at føre valgkamp internt.

Matilde Powers mener, at det er ærgerligt, at de mange medlemmer ikke kan blive hørt. Derfor håber hun, at valget bliver lagt ud til medlemmerne.

- Det har været en meget lukket proces, og jeg har ikke fået meget at vide undervejs. Jeg kan godt forstå, at mange medlemmer ikke føler sig hørt, siger hun.

- Tror du, at du vinder?

- Jeg håber og tror, at de 19 delegerede har så meget respekt for medlemmerne, at de lader dem afgøre, hvem der skal være den kommende folketingskandidat.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra David Trads.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind