Annonce:
Annonce:

S vil give banderne forbud mod at forsamle sig

Socialdemokratiet vil gøre det muligt at fratage bandemedlemmer retten til at forsamle sig i større grupper

Annonce:
Følg Politik

Imens myndighederne arbejder på at gøre banden Loyal to Familia (LTF) ulovlig, er Socialdemokratiet klar til at gå endnu videre.

Partiet vil ifølge Jyllands-Posten give politiet mulighed for at fratage bandemedlemmer retten til at forsamles i større grupper.

- Det er en vigtig del af bandernes strategi at være mange sammen og optræde truende i gadebilledet. Og det vil vi ikke længere acceptere, siger partiformand Mette Frederiksen (S) til avisen.

Bandetilholdet skal gøre det ulovligt alene at befinde sig på samme sted eller at færdes i fællesskab, hvis det kan betyde en konkret fare for andre, skriver avisen.

Bliver tilholdet brudt, skal straffen være fængsel i op til 30 dage.

Mette Frederiksen afviser, at forslaget går imod grundloven, hvor det sikres, at man har ret til at forsamle sig.

Forslaget kommer kort tid efter, at Rigsadvokaten har givet grønt lys til, at der kan føres sag ved de danske domstole, så LTF kan gøres ulovlig.

Imens efterforskningen af forbuddet først ventes færdig i første halvår af 2018, kan Socialdemokratiets nye forslag ifølge partiet være en realitet i løbet af et par uger.

Det kræver særlige situationer, hvis forsamlinger skal forbydes, understreger juraprofessor Jens Elo Rytter fra Københavns Universitet

- Forslaget er et ret vidtgående indgreb i forsamlingsfriheden. Principielt er det ikke umuligt at gennemføre, men det kræver, at myndighederne kan løfte en klar bevisbyrde, siger han til Jyllands-Posten.

Der skal være fare for liv og alvorlig vold, vurderer han.

Christina Egelund, retsordfører for Liberal Alliance, advarer imod forslaget. Hun mener, at man i stedet skal bekæmpe banderne på deres kriminelle handlinger.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Gå nu hjem, Thorkild
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: