Sådan kunne de mest magtfulde ministerier blive fordelt

Politisk redaktør giver et bud på, hvem der kan indtage de centrale ministerposter i en ren Venstre-regering

Det er fredag blevet helt klart, at Venstres Lars Løkke Rasmussen, vil arbejde for en ren Venstre-regering.

Spekulationerne kan derfor bevæge sig videre til, hvem der skal stå i spidsen for sådan en regering som ministre.

Informations politiske redaktør, Casper Dall, mener, at den vigtigste post af dem alle bliver finansministerens:

- Det er vigtigt, at han (Løkke, red.) får en finansminister, han kan stole på. Det bliver den vigtigste ministerpost i den nye regering uanset andre politiske indsatsområder. Der ser jeg umiddelbart enten Claus Hjort Frederiksen eller Peter Christensen, siger han.

- Claus Hjort Frederiksen er tidligere finansminister og har et godt forhold til Dansk Folkeparti. Han ville kunne fungere som finansminister fra dag et, og det er vigtigt for Løkke.

- Det kunne også blive Peter Christensen, tidligere finansordfører, der har været med inde over alle de betydningsfulde forlig, Venstre har indgået, især på det økonomiske område igennem de sidste fire år, siger han.

Det er 'træls', at Peter Christensen ikke er blevet valgt ind i Folketinget, lyder det fra Casper Dall, der understreger, at det ikke er decideret diskvalificerende.

En anden Venstre-profil, som ventes at få en afgørende plads i en kommende regering, er partiets næstformand, Kristian Jensen. Han vil formentlig gå efter en prestigefyldt post, lyder det:

- Der har været snak om, at han er interesseret i uddannelsesområdet, men selvom det er vigtigt for Venstre, tror jeg, at han vil være mere interesseret i et økonomisk ministerium magt- og profileringsmæssigt.

- Det kunne være økonomi- og erhvervsministeriet, som man kunne slå sammen igen, ligesom under den tidligere borgerlige regering, siger Casper Dall.

Af andre oplagte ministerkandidater peger han på Carl Holst, der har været "en loyal Løkke-støtte" i mange år. Han er tidligere regionsformand og kunne for eksempel ende på en post i et nyt velfærdsministerium.

Som ny justitsminister er der brug for en stærk kommunikator, der kan udstikke en hård kurs. Det kunne blive enten Søren Pind eller Inger Støjberg, vurderer han.

13 kommentarer
Vis kommentarer