Sådan pudsede han glorien

Meld og Feld-sagens hovedperson, Morten Messerschmidt, er flere gange kommet med udtalelser, som har vist sig ikke at holde stik

Hvad er op og ned i Meld- og Feld-sagen, og hvad sker der nu? Journalist Per Mathiessen giver et overblik.

Morten Messerschmidt og Dansk Folkeparti har, siden Meld og Feld-sagen for første gang så dagens lys i 2015, gang på gang forsøgt at tale uden om kritiske spørgsmål fra pressen.

Foto: Jonas Olufson 112 - 16. okt. 2019 - kl. 09:39 Messerschmidt-sag overdrages til Bagmandspolitiet

I maj 2016 talte sagens alvor ned ved at beskrive uregelmæssighederne som udtryk for noget 'sjusket' og 'naivt'. Langtfra de betegnelser, som som antisvindelenheden Olaf i dag bruger om sagen. Her vurderer man, at der direkte har været tale om ulovligheder.

Politik - 16. okt. 2019 - kl. 13:56 Messerschmidt: Det er en farce

Da presset senere steg på DF-profilen, kaldte han den store opmærksomhed for 'politisk chikane'. Det gjorde han, på trods af at der allerede var fremlagt beviser for uregelmæssighederne, der eksempelvis havde været tale om i forbindelse med en EU-betalt sejltur med en skonnert, der promoverede partiet frem mod kommunalvalget i 2013.

Senere samme år afviste han kategorisk, at man bevidst havde forsøgt 'at snyde med noget'. Senere kom det dog frem, at Messerschmidt havde lagt et falsk program for et sommer-gruppemøde i Dansk Folkeparti, for at få det til at ligne en Meld-sommerkonference og på den måde sikre sig midler fra Meld til at finansiere DF's sommergruppemøde.

Du kan se flere eksempler få vage bortforklaringer fra Morten Messerschmidt og andre store DF-profiler i grafikken under artiklen.

177 kommentarer
Vis kommentarer