Scioli vinder første runde af Argentinas præsidentvalg

Flere valgstedsmålinger viser sejr til regeringskandidaten, men meget tyder på en anden valgrunde

Flere tv-valgstedsmålinger i Argentina viser, at regeringskandidaten Daniel Scioli har vundet første runde af præsidentvalget, men det er usikkert, om han skal ud i en anden valgrunde i november.

Den konservative oppositionskandidat Mauricio Macri, der er borgmester i hovedstaden Buenos Aires, siger, at præsidentvalget efter alt at dømme afgøres ved en anden valgrunde den 22. november

Fem tv-selskaber siger, at den 58-årige Scioli er i spidsen, og at Macri har fået næstflest stemmer.

Men det er uklart, om Scioli har sikret sig til tilstrækkeligt med stemmer. Ifølge argentinsk lov må tv-selskaberne ikke offentliggøre specifikke tal fra deres valgstedsmålinger.

For at vinde i første valgrunde kræver det mindst 45 procent af stemmerne eller 40 procent af stemmerne med en margin ned til nærmeste modstander på 10 procentpoint.

Scioli, der er guvernør i Buenos Aires, er udset som afløseren til det såkaldte Kirchner-dynasti.

Det er ægteparret Nestor og Christina Kirchner, der med hård hånd har regeret Argentina de seneste 12 år. Nestor Kirchner døde i 2010 og blev afløst som præsident af sin kone.

De har begge været stærkt omstridte både internt i Argentina og i forhold til omverdenen og de internationale banker.

Ægteparrets politik var venstrepopulistisk og byggede på handelsprotektionisme og lovning på mere velfærd.

Scioli, der var en ihærdig sejler med hurtiggående speedbåde og i 1989 mistede en arm under et race, var Nestor Kirchners vicepræsident fra 2003 til 2007.

Han har lovet at beskytte "kirchnerismen", men han har samtidig også lovet en ny stil for at tiltrække flere investeringer til Argentina og øge produktiviteten i landet.

Macri på sin side siger, at han som præsident øjeblikkeligt vil gøre op med Kirchner-ægteparrets enerådige økonomiske politik og fjendtlige forhold til omverdenen.

0 kommentarer
Vis kommentarer