Se gæstelisten: Fogh ikke til hemmeligt møde

Men fire danskere er inviteret til det eksklusive Bilderberg-møde i Østrig

Anders Fogh Rasmussen er ifølge gæsteliste ikke inviteret til Bilderberg-møde i Østrig. (Foto: AP)
Anders Fogh Rasmussen er ifølge gæsteliste ikke inviteret til Bilderberg-møde i Østrig. (Foto: AP)

Anders Fogh Rasmussen er tilsyneladende ikke inviteret til det hemmelige og eksklusive Bilderberg-møde, som i år afholdes i Østrig. Det indledes onsdag.

Den forhenværende statsminister og Nato-generalsekretær har ellers tidligere været med i sin egenskab af netop statsminister og topchef i den transatlantiske forsvarsalliance.

Bilderberg har har offentliggjort en liste over deltagerne på sin hjemmeside, og den indeholder ikke information om, hvorvidt statsledere og erhvervsbosser eventuelt har meldt afbud - og af den grund er fraværende på listen.

120-150 politikere og erhvervschefer ventes at komme.

I år deltager blandt andre Foghs afløser i Nato, den tidligere norske statsminister Jens Stoltenberg.

Blandt de faste deltagere er den tidligere amerikanske udenrigsminister Henry Kissinger og Robert Zoellinck fra Goldman Sachs' bestyrelse af internationale rådgivere.

Fire danskere deltager ifølge The Guardian i det hemmelige møde.

Det er chefen for Forsvarets Efterretningstjeneste (FE), Thomas Ahrenkiel, TV2-direktør, Merete Eldrup, vicepræsident for globale anliggender i Haldor Topsøe, Ulrik Federspiel, og Christina Markus Lassen, som er kontorchef i Udenrigsministeriet.

Anders Fogh Rasmussen kom som statsminister i modvind over sin deltagelse i det hemmelige forum, da rejsen var betalt af skatteyderne, og da han samtidig nægtede at fortælle om indholdet af møderne.

Statsministeriet forklarede, at et mødereferat fra Bilderberg-mødet var forsvundet, selvom det fremgår, at det blev modtaget i august 2003.

Også daværende miljøminister Connie Hedegaard blev mødt af kritik fra oppositionen, og hun forklarede dengang, at alle deltagerne var 'inviteret som privatpersoner og ikke som repræsentanter for lande, regeringen eller organisationer'.

Efterfølgende, da kritikken gik på skatteydernes regning, lød det fra både Fogh og Hedegaard, at alle 'bliver inviteret i deres aktuelle egenskab af regeringsoverhoved, minister, ledende politiker, erhvervsmand, journalist, meningsdanner eller lignende'.

1 kommentar
Vis kommentarer