'Se hvad der skete i aftes i Sverige', siger Trump: Men hvad f... skete der?

Donald Trump mener, at USA skal beskytte sig selv blandt andet på grund af noget, der skete fredag aften i Sverige. Men ingen ved rigtigt, hvad han henviser til

Præsident Donald Trump henviser under en tale lørdag aften i Florida til en begivenhed fredag aften i Sverige. Men ikke engang svenskerne ved, hvad der skete af store ting i deres land fredag aften. Video: AP

Tidligere har præsident Donald Trumps rådgiver Kellyanne Conway forsøgt sig med den opdigtede 'Bowling Green-massakre', og nu har Trump selv begivet sig ned ad en lignende vej.

I en tale lørdag aften i Florida sagde den nyvalgte præsident, at 'vi bliver nødt til at holde vores land sikkert. Se hvad der sker i Tyskland. Se hvad der skete i aftes i Sverige. Sverige! Hvem ville have troet det? Sverige?'

Problemet er bare, at ingen rigtig ved, hvad der skete i Sverige fredag aften, som kan være så vigtigt, at den amerikanske præsident ville bruge det i en tale om usikre tider.

Ikke engang svenskerne selv ved, hvad der er sket af så store ting.

Se også: Efter nederlag på stribe: Her er presset Trumps nye plan

Eksempelvis skriver den tidligere svenske udenrigsminister Carl Bildt på Twitter:

'Sverige? Terrorangreb? Hvad har han røget? Spørgsmålene står i kø.'

Se også: Endelig! Trumps højre hånd kommer med løfte til Europa

Siden er hashtagget #LastNightInSweden blevet uhyre populært blandt morsomme Twitter-brugere, der kommer med forslag til, hvad Trump kan have henvist til.

Heller ikke journalisterne på Aftonbladet, der ellers plejer at have godt styr på, hvad der sker i Sverige, kan regne ud, præcis hvilken hændelse den amerikanske præsident henviste til.

Derfor har avisen udarbejdet en liste med flere forslag til præsidenten baseret på, hvad der i virkeligheden skete fredag i Sverige:

Klokken 11:23
En træ-elg, der står i 79-årige Ove Lindqvists have i Byske i den nordlige del af Sverige, blev offer for en ægte elg, der var noget vel lysten. 'Jeg troede først, at den ville slås, men i stedet humpede den så træ-elgen tre gange', siger træ-elgens indehaver. Episoden fandt sådan set sted i efteråret, men ramte først medierne fredag lidt før frokost.

Klokken 18:42
Den berømte sanger Owe Thörnqvist havde tekniske problemer under generalprøven til 'Melodifestivalen'. Den 87-årige sanger vandt dog alligevel konkurrencen.

Klokken 20:46
På grund af voldsomt vejr i det nordlige Sverige var rute E10 mellem Katterjåkk og grænsen midlertidigt lukket. På grund af stærk vind og meget sne i området blev der også udsendt et lavine-varsel.

Klokken 00:17
Politiet eftersætter en Peugeot gennem det centrale Stockholm. Biljagten endte ved Engelbrektsgatan, da politiet påkørte den flygtende bil. Føreren er nu sigtet for spritkørsel, flere færdselsforseelser og biltyveri.

Samfund - 18. feb. 2017 - kl. 10:37 Fox News i overraskende Trump-sviner: - Det er vanvittigt

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen