'Se hvad der skete i aftes i Sverige', siger Trump: Men hvad f... skete der?

Donald Trump mener, at USA skal beskytte sig selv blandt andet på grund af noget, der skete fredag aften i Sverige. Men ingen ved rigtigt, hvad han henviser til

Præsident Donald Trump henviser under en tale lørdag aften i Florida til en begivenhed fredag aften i Sverige. Men ikke engang svenskerne ved, hvad der skete af store ting i deres land fredag aften. Video: AP

Tidligere har præsident Donald Trumps rådgiver Kellyanne Conway forsøgt sig med den opdigtede 'Bowling Green-massakre', og nu har Trump selv begivet sig ned ad en lignende vej.

I en tale lørdag aften i Florida sagde den nyvalgte præsident, at 'vi bliver nødt til at holde vores land sikkert. Se hvad der sker i Tyskland. Se hvad der skete i aftes i Sverige. Sverige! Hvem ville have troet det? Sverige?'

Problemet er bare, at ingen rigtig ved, hvad der skete i Sverige fredag aften, som kan være så vigtigt, at den amerikanske præsident ville bruge det i en tale om usikre tider.

Ikke engang svenskerne selv ved, hvad der er sket af så store ting.

Se også: Efter nederlag på stribe: Her er presset Trumps nye plan

Eksempelvis skriver den tidligere svenske udenrigsminister Carl Bildt på Twitter:

'Sverige? Terrorangreb? Hvad har han røget? Spørgsmålene står i kø.'

Se også: Endelig! Trumps højre hånd kommer med løfte til Europa

Siden er hashtagget #LastNightInSweden blevet uhyre populært blandt morsomme Twitter-brugere, der kommer med forslag til, hvad Trump kan have henvist til.

Heller ikke journalisterne på Aftonbladet, der ellers plejer at have godt styr på, hvad der sker i Sverige, kan regne ud, præcis hvilken hændelse den amerikanske præsident henviste til.

Derfor har avisen udarbejdet en liste med flere forslag til præsidenten baseret på, hvad der i virkeligheden skete fredag i Sverige:

Klokken 11:23
En træ-elg, der står i 79-årige Ove Lindqvists have i Byske i den nordlige del af Sverige, blev offer for en ægte elg, der var noget vel lysten. 'Jeg troede først, at den ville slås, men i stedet humpede den så træ-elgen tre gange', siger træ-elgens indehaver. Episoden fandt sådan set sted i efteråret, men ramte først medierne fredag lidt før frokost.

Klokken 18:42
Den berømte sanger Owe Thörnqvist havde tekniske problemer under generalprøven til 'Melodifestivalen'. Den 87-årige sanger vandt dog alligevel konkurrencen.

Klokken 20:46
På grund af voldsomt vejr i det nordlige Sverige var rute E10 mellem Katterjåkk og grænsen midlertidigt lukket. På grund af stærk vind og meget sne i området blev der også udsendt et lavine-varsel.

Klokken 00:17
Politiet eftersætter en Peugeot gennem det centrale Stockholm. Biljagten endte ved Engelbrektsgatan, da politiet påkørte den flygtende bil. Føreren er nu sigtet for spritkørsel, flere færdselsforseelser og biltyveri.

Trump har fået kritik fra en uventet kant. (AP Photo/Evan Vucci) Samfund - 18. feb. 2017 - kl. 10:37 Fox News i overraskende Trump-sviner: - Det er vanvittigt

594 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jesper Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen