Se hvem der ikke er valgt for Enhedslisten

Fra den nuværende folketingsgruppe er det blandt de opstillede kun Rosa Lund, som ikke kommer ind

Enhedslistens politiske ordfører Johanne Schmidt-Nielsen stemte på Nørrebro. Se her, hvem der ikke kom med ind
Enhedslistens politiske ordfører Johanne Schmidt-Nielsen stemte på Nørrebro. Se her, hvem der ikke kom med ind

Enhedslisten vokser med to mandater i Folketinget efter torsdagens valg, og partiet får seks friske ansigter i gruppen - heriblandt erfarne Søren Søndergaard.

Således har Enhedslisten mere end konsolideret den magt, som partiet erobrede ved det forrige valg i 2011, da man tredoblede antallet af folketingsmedlemmer fra fire til tolv.

Enhedslisten blev det største parti på Nørrebro (Foto: Dansk politik Dronningen og kongen af Nørrebro

Fra 2007-gruppen er kun partiets politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, tilbage, da hverken Per Clausen eller Frank Aaen fra den afgående periode var genopstillet.

Liste Ø får fire nye ansigter med Maria Gjerding, Pelle Dragsted, Jakob Sølvhøj og Eva Flyvholm, mens to kandidater gør comeback, nemlig Søren Søndergaard og Rune Lund.

Blandt de 15 øverste på partilisten er det kun nuværende folketingsmedlem Rosa Lund, som ikke har opnået valg.

I den kommende periode går Enhedslisten fra en rolle som støtteparti til at være i opposition, og her vil partiet ifølge Pelle Dragsted slås for at hjælpe de mennesker "som rammes af Lars Løkke Rasmussens angreb".

- Vi vil forsøge at udgøre den skarpeste opposition til den nye regering. Vi vil forsvare vores velfærd, vores klima og miljø og de grønne fremskridt, der trods alt er skabt, siger politisk rådgiver Pelle Dragsted, som bliver en af de nye i folketingsgruppen.

- Vi vil i særlig grad slå ring om de mennesker, som desværre risikerer at blive ramt af de angreb, som Løkke har varslet i valgkampen.

Foto: Janus Engel Dansk politik Lars Barfoed ryger ud af Folketinget

De øvrige i folketingsgruppen er Christian Juhl, Nikolaj Villumsen, Finn Sørensen, Pernille Skipper, Stine Brix, Henning Hyllested og Søren Egge Rasmussen.

22 kommentarer
Vis kommentarer