Sex-anklaget producent donerede penge til Clinton: Nu giver hun dem tilbage

Harvey Weinstein har støttet Hillary Clinton og det demokratiske parti i mange år

SE DEN VOKSENDE LISTE: Alle kvinderne, Harvey Weinstein beskyldes for at have forulempet. (Foto/redigering: AP/Splash/Mikkel Cramon)

Hillary Clinton vil ikke længere associeres med film-producenten Harvey Weinstein, efter The New York Times forleden skrev, at flere kendte kvinder anklager film-mogulen for voldtægt og andre uønskede seksuelle tilnærmelser.

Weinstein har ellers været en stor økonomisk gevinst for partiet og Hillary Clinton selv, da han under hendes valgkamp donerede penge til hendes kampagne.

De penge vil hun nu give væk til velgørenhed. Det siger hun i et interview med CNN. 

I interviewet, der ellers omhandler Clintons nye bog, siger hun, at hun blev dårlig og chokeret, da hun fandt ud af, at Weinstein var blevet anklaget for sexchikane.

- Jeg var rystet. Det kan slet ikke tolereres på nogen måde. Det var en helt anden side af en person, som jeg og mange andre har kendt før, siger hun i interviewet.

Hun forklarede om donationerne, at det ikke er muligt at give dem tilbage, og at hun i stedet vil donere dem til velgørenhed.

- Jeg giver 10 procent af mine indtægter til velgørenhed hvert år, det her vil være en del af det. Det er der ingen tvivl om, siger hun.

Generøs donor til demokraterne
Clinton udtalte, at hun ikke havde nogen ide om, at Weinstein opførte sig sådan i det private. Det har ellers været fremme, at folk tæt på ham godt vidste, at han opførte sig ubehageligt over for kvinder.

- Jeg vidste det ikke, og jeg ved ikke, hvem der gjorde. Jeg kan kun snakke for mig, men jeg tror jeg snakker for mange andre, der kendte ham primært gennem politik, siger hun.

Weinstein har længe været en af de mest generøse støtter hos Demokraterne i USA. Under Clintons kampagne i 2016 var han angiveligt med til at skabe bro mellem Clinton og de rige stjerner i Hollywood.

Ifølge CNN har Weinstein gennem Clintons politiske karriere været med til at indsamle omkring 1.5 millioner dollars til partiet.

Clinton har også været hovednavnet til flere fundraisers, som blev holdt af Harvey Weinstein.

Da anklagerne først kom frem mod film-producenten, blev der sat spørgsmålstegn ved, hvorfor Hillary Clinton ikke tog afstand fra sagen med det samme.

- Jeg var chokeret over afsløringerne omkring Harvey Weinstein, udtalte hun fem dage efter at beskyldningerne var kommet frem. 

Clinton udtalte også i interviewet, at hun er imponeret over de forulempede kvinders mod.

- De her kvinders mod med at komme frem er virkelig vigtigt, fordi det kan ikke bare ende med, at én persons handlinger kommer frem, det her skal være et wake-up call og kaste et stærkt lys over den her slags opførelse på alle tidspunkter, siger hun.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen