Annonce:
Annonce:

Sex med 15-årig koster MF'er posten

Et moralsk upassende forhold til en ung pige i Esbjerg koster socialdemokratisk topscorer dyrt

Jeppe Kofod har været anset som et stort talent i den socialdemokratiske folketingsgruppe. Han har ad flere omgange været det folketingsmedlem, som kom til Christiansborg med den største lokale opbakning. (Foto: Jens Dresling)
Jeppe Kofod har været anset som et stort talent i den socialdemokratiske folketingsgruppe. Han har ad flere omgange været det folketingsmedlem, som kom til Christiansborg med den største lokale opbakning. (Foto: Jens Dresling)
Annonce:
Følg Politik

Socialdemokraternes udenrigsordfører, den 34-årige Jeppe Kofod, trækker sig med øjeblikkelig virkning fra den vigtige post.

I påsken havde han et seksuelt forhold til en 15-årig pige under et DSU-påskekursus på Esbjerg Højskole.

- Jeg var gæsteoplægsholder fredag på et påskekursus-træf i DSU, og om aftenen ved en fest udviste jeg manglende dømmekraft ved at have et moralsk upassende forhold til en 15-årig pige. Ingen andre end jeg er ansvarlig for episoden, som jeg bitterligt fortryder, siger Jeppe Kofod. Han har, siger han, undskyldt over for alle involverede.

Kofod har meddelt den socialdemokratiske gruppeformand Carsten Hansen, at han holder tænkepause fra politik.

ekstrabladet.dk erfarer, at S-partiledelsen havde bedt Jeppe Kofod om at tage orlov. Men foreløbig beholder han sin plads i Folketinget.

Annonce:

- I første omgang synes jeg, det er nødvendigt og rigtigt, at Jeppe overvejer sin politiske fremtid på baggrund af den her sag. Og der er plads til, at han nu kan få tid til at tænke sig grundigt om, siger Carsten Hansen.

Topscorer ved folketingsvalgene
Den læreruddannede Jeppe Kofod er suverænt det medlem af Folketinget, som scorer flest stemmer på sin hjemmebane. Han er valgt på Bornholm, hvor han støvsuger øen for stemmer - ikke blot til Socialdemokratiet, men til sig selv som personlige tilkendegivelser fra bornholmerne om tillid.

Første gang, han kom i Folketinget, var i 1998, få dage før hans 24 års fødselsdag, og han var en af tingets yngste. Sammen med en gruppe andre unge socialdemokrater dannede han dengang kaffeklubben Café au Lait, men siden har han rost sig af ikke at høre til nogen fløj i det stridende parti.

Annonce:

Et oplagt formandsemne - i 2003
I 2003 præsenterede Ekstra Bladets daværende politiske redaktør, Troels Mylenberg, Jeppe Kofod som et oplagt kommende formandsemne - ung, veltalende og uden blod på hænderne. Om sine egne udsigter sagde den unge bornholmer dengang:

- Det lyder lidt åndssvagt og naivt, men jeg går ikke så meget op i, hvilken post jeg har. Jeg kender mine egne fordele og mine begrænsninger. Jeg vil gerne ændre verden. Sagen og indholdet er for mig meget mere afgørende, end hvilken post jeg får.

Den indstilling kan han få god brug for nu.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Anders Fogh havde næsegrus beundring for kommunist-Kina
rockersagrockersagrockersagrockersagrockersagrockersagrockersagrockersag
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: