Simon Emil Ammitzbøll-Bille stifter nyt parti

Udbryderkongen fra Liberal Alliance Simon Emil Ammitzbøll-Bille danner nyt parti

Er der plads til Fremad på den politiske scene? Henrik Qvortrup fælder dom over Ammitzbøll-Bille og Egelunds nye parti.

De to tidligere profiler for Liberal Alliance, Simon Emil Ammitzbøll-Bille og Christina Egelund, danner nu et nyt parti med navnet Fremad.

Det skriver Berlingske.

Det sker som en konsekvens af, hvad de to betegner som 'en borgerlig glidebane', hvor symbolske udlændingestramninger er gået for vidt på bekostning af retssikkerheden.

- Danskerne vil gerne have en stram udlændingepolitik. Det har vi forståelse for, og det går vi også ind for. Dét, vi siger, er, at den også skal være præget af fairness og retssikkerhed. Det er den justering, vi gerne vi have, siger det ny partis formand, Simon Emil Ammitzbøll-Bille til Berlingske.

De to stiftere af det nye parti forlod for tre uger siden Liberal Alliance, og det var blandt politiske iagttagere ventet, at Simon Emil Ammitzbøll-Bille ville skabe et nyt parti.

Er i Folketinget
Partiet Fremad vil allerede fra stiftelsen have sæde i Folketinget, da Simon Emil Ammitzbøll-Bille opnåede at blive valgt for Liberal Alliance ved folketingsvalget i juni, skriver Berlingske.

Det ligger allerede nu fast, at partiet peger på Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, som statsminister efter et valg.

Følgende vil være partiets mærkesager:

En fast og fair udlændingepolitik. At tage klimaudfordringerne alvorligt. En stærk europæisk stemme. Et økonomisk konkurrencedygtigt Danmark. Frihed til forskellighed.

Simon Emil Ammitzbøll-Bille har i sit politiske liv været en del rundt i manegen. Således er Fremad nu det fjerde parti, som den aktive politiker er medlem af.

Tommy Ahlers (V) ankommer til gallataffel på Christiansborg med Camilla Bech Madsen. FOTO: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix Politik Først var han til kvinder, så mænd og nu...: Her er Ahlers nye scoring

Her ses et billede af statsminister Lars Løkke Rasmussens regering, der byder på flere minister-millionærer. Billedet er taget inden den seneste rokering, hvor blandt andet Tommy Ahlers er kommer til som afløser for Søren Pind (V). FOTO: Linda Johansen. Politik Ahlers ikke alene: Her er Løkkes millionærer

Den største fløj i Liberal Alliances beskedne folketingsgruppe repræsenteres af de to tidligere ministre Ole Birk Olesen og Simon Emil Ammitzbøll Bille, som vil fastholde LA som liberalt, frihedsorienteret parti. Foto: Stine Tidsvilde Politik Engell om LA: Fire mand – tre fløje

481 kommentarer
Vis kommentarer