Skål! Obama fejrer topmøde med alkoholfri øl

- Der er altid plads til øl og pølser, sagde Obama, der dog fik serveret en alkoholfri hvede øl

Obama slukker tørste med en lokal øl under et besøg i den sydtyske by Kruen. Ledere for verdens førende økonomier er samlet til G7-topmøde i Bayern. (Foto: AP)
Obama slukker tørste med en lokal øl under et besøg i den sydtyske by Kruen. Ledere for verdens førende økonomier er samlet til G7-topmøde i Bayern. (Foto: AP)

Knap var G7-topmødet i Tyskland afsluttet, før USA's præsident, Barack Obama, slog sig løs i alpebyen Krüen med tyrolere, pølser og en halv liter hvede øl.

- Der er altid plads til øl og pølser, lød det fra Obama og fotoet af præsidenten med et fyldt ølglas i hånden spredte sig hurtigt på de sociale medier.

Men nu afslører byens borgmester, Thomas Schwarzenberger, at øllen, der blev serveret, var alkoholfri – på ordre fra topmødets værtinde, Angela Merkel.

Det kommer tilsyneladende bag på Det Hvide Hus.

- Jeg ved ikke hvilken øl, præsidenten fik serveret, men jeg bliver meget overrasket, hvis han selv har bestilt en alkoholfri øl, siger Obamas talsmand Josh Earnest til Associated Press.

Barack Obama ankom søndag til G7-mødet i Tyskland, hvor dagordenen for verdens syv største økonomier var anderledes alvorlig.

De økonomiske stormagter har blandt andet drøftet, hvordan man kan skærpe sanktionerne over for Rusland, hvis situationen i det østlige Ukraine tilspidses yderligere.

- Vi er klar til at skærpe sanktionerne, hvis situationen kræver det, siger topmødets vært, forbundskansler Angela Merkel, på et pressemøde efter afslutningen af G7-topmødet i Bayern.

Der har de seneste dage været fornyede kampe i det østlige Ukraine, og en talsmand for EU-Kommissionen betegnede i sidste uge træfningerne som de mest alvorlige brud på våbenhvilen mellem Ukraine og prorussiske separatister.

Våbenhvilen er en del af Minsk-aftalerne, der med Tysklands og Frankrigs mellemkomst er forhandlet på plads mellem Ukraine, Rusland og separatisterne.

Samtidig besluttede G7-landene at binde sig til et mål om, at den globale opvarmning kun må stige med to grader. Dermed vil stats- og regeringscheferne i G7 opstille et minimum ved det kommende FN-klimatopmøde i Paris i december.

0 kommentarer
Vis kommentarer