Skatteminister ser ikke Kasi-sag for sig i Højesteret

Jeg ønsker ikke at se sager af den her karakter i det nye skattevæsen, siger skatteministeren efter Kasi-dom.

Skatteminister Karsten Lauritzen vil ikke gå videre med sagen mod 'Kasi'-Jesper. Foto: Polfoto/Kenneth Lysbjerg Koustrup
Skatteminister Karsten Lauritzen vil ikke gå videre med sagen mod 'Kasi'-Jesper. Foto: Polfoto/Kenneth Lysbjerg Koustrup
Følg Politik

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) har "ikke fantasi til at forestille sig", at sagen om Kasi-Jespers skattefradrag for sponsorpenge skal prøves ved Højesteret.

Sådan lyder det, efter at Jesper "Kasi" Nielsen og hans familie fredag vandt en sag i Østre Landsret mod Skat efter flere års retligt tovtrækkeri.

Dommen skal dog nærstuderes, før muligheden for at søge Procesbevillingsnævnet om at føre sagen ved Højesteret helt kan udelukkes, forstås på ministerens kommentar.

- Landsrettens har afgjort en sag, der har været lang og udmarvede, særligt for Jesper Nielsen, siger han.

- Skat fik i 2013 kritik for, at der i sagsbehandlingen er begået væsentlige processuelle fejl og har nu tabt det indholdsmæssige spørgsmål ved landsretten. Det er en gammel sag, der skal afsluttes.

- Og jeg ønsker ikke at se sager af den her karakter i det nye skattevæsen, som vi er i fuld gang med at bygge, siger Karsten Lauritzen.

Skat havde rejst "et større millionkrav" mod smykkevirksomheden Kasi ApS og familien, fordi en række sponsorater 2009-2011 af sportshold ikke blev anset for at være fradragsberettiget.

Sagen drejer sig om beskatning af i omegnen af 270 millioner kroner.

Østre Landsret slår fast, at sponsoraterne fra familiens smykkevirksomhed har erhvervsmæssigt formål. Dermed kan de udløse skattefradrag. Skat var nået frem til den modsatte konklusion, og det samme var Landskatteretten.

- Landsretten har givet familien medhold i, at selskabets sponsorater af Brøndby IF og AG Håndbold må anses for erhvervsmæssige og ikke udtryk for maskeret udlodning til familien, lyder det fra landsretten.

Læs også:

Kasi-Jesper får medhold i skattesag

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+