Skuffelse hos Front National

Valgfesten fusede ud, før den kom igang hos Marine Le Pen

Marina Le Pen ønskede Macron tillykke med sejren.
Marina Le Pen ønskede Macron tillykke med sejren.

Der var ikke meget at smile over i Front Nationals hovedkvarter her til aften, da Ekstra Bladet var til valgfest

Smilet er der stadig, men det er lidt mere stift end da Ekstra Bladets udsendte mødte Euryanthe Mercier for et par dage siden, da hun delte valgmateriale ud i det centrale Paris.

Nu står hun foran Marine Le Pens udfusede valgfest, og skuffelsen er ikke til at skjule for den unge franske kvinder.

- Jeg kan selvfølgelig ikke være tilfreds. Men vi skal huske, at der er 11 millioner mennesker, der har stemt på Front National. Det er ret mange. Dem skal vi arbejde for nu. Og nu har vi endnu et valg her om en måned (parlamentsvalg, red.), og det skal vi koncentrere os om nu, siger Euryanthe Mercier og fortæller, at hun mener, det er en trist dag for Frankrig.

Artiklen fortsætter under billedet

Le Pen-tilhængeren Euryanthe Mercier. (Foto: Tom Carstensen)
Le Pen-tilhængeren Euryanthe Mercier. (Foto: Tom Carstensen)
 

- Folk stemte ikke for en kandidat. De stemte imod. Vi så det samme i 2012, da folk stemte mod Sarkozy, og vi fik Hollande. Det samme skete i dag, hvor mange stemte imod Marine Le Pen mere end de stemte for Macron, siger hun.

- Men det er et ret stort nederlag?

- Det handler meget om, at mange af borgerlige parlamentsmedlemmer har opfordret deres vælgere på at stemme på Macron.  Det er en af grundene til, at vi kun fik 35 procent af stemmerne.  Derudover har flere aviser direkte opfordret til at stemme mod Marine Le Pen. 

- Bliver Marine Le Pen som leder?

- Det tror jeg. Vi har et valg nu her om en måned, hun skal føre os frem imod. Jeg kan ikke se andre, der skal overtage. Men efter kan vi måske tale om det internt i partiet. Men det er for tidligt at sige noget om det.

- Så hun er måske jeres kandidat til præsidentvalget i 2022?

Måske. Hvem ved, slutter den unge kvinde, før hun går tilbage til festen, der aldrig rigtigt kom i gang i det østlige Paris.