Annonce:
Annonce:

Sladrehank fra Samsung sparker liv i debatten i EU

Vedtagelsen af ny EU-lovgivning om datasikkerhed har snart trukket ud for længe, mener europaparlamentariker

Annonce:
Følg Politik

Et nyt fjernsyn fra Samsung giver endnu engang anledning til at diskutere EU's lovgivning om datasikkerhed.

Samsung nye smart-tv er udstyret med en avanceret funktion, der gør den i stand til at optage private samtaler og videresende dem til tredjepart. Dermed kan fjernsynet potentielt sladre om følsomme oplysninger.

Det er problematisk, mener Anders Vistisen, der er medlem af Europaparlamentet for Dansk Folkeparti og sidder i borgerrettighedsudvalget. Ifølge ham er det på høje tid, at en ny lovgivning bliver vedtaget.

- Jeg tror, det er utrolig vigtigt, at vi styrker de rettigheder, som forbrugerne har og skal have i en ny, digital verden. Det er vigtigt, at forbrugerne eksplicit bliver gjort opmærksom på, hvis der er en form for overvågning i et produkt, man køber, siger Anders Vistisen.

Annonce:

Den nuværende lovgivning er fra 1995 og dermed ganske uddateret i forhold til moderne teknologi. Alligevel har det længe trukket ud med at få opdateret lovgivningen på området.

Årsagen er, at Europaparlamentet og ministerrådet ikke kan blive enige om indholdet af den nye lovgivning.

- Den primære uenighed mellem Europaparlamentet og ministerrådet går på indholdet af de overvågningstiltag, der ligger i databeskyttelsesdirektivet. Det afgørende spørgsmål er, hvor stærk forbrugerbeskyttelsen skal være, siger Anders Vistisen.

I Europaparlamentet mener man, at forbrugerne skal informeres klart og tydeligt, som eksempelvis er tilfældet, når man accepterer cookies på en hjemmeside. I rådet mener man derimod, at det kan være nok at acceptere nogle mere generelle krav.

Det lettiske formandskab i EU har meldt ud, at ministerrådet arbejder på at have et forslag klar, så man kan gå til forhandlinger om den nye datasikkerhedslovgivning inden 1. juli 2015.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: