Slagter Boris Johnson: Han lyver!

Den britiske premierminister forhåndsgodkendte en havefest i maj sidste år, hvor hans privatsekretær bad folk 'tage deres egen sprut med', siger tidligere stabschef

Boris Johnson indrømmer, at han deltog i fest under lockdown
Følg Politik

Der er ikke meget at skåle over for Boris Johnson for tiden.

Den britiske premierminister er i den grad røget i gedigent modvind, efter flere drukskandaler i embedsboligen Downing Street 10 har ramt forsiderne på nærmest daglig basis.

I sidste uge måtte en stærkt ydmyget Johnson så undskylde over for kollegaerne i parlamentet og selve den britiske dronning.

Især en havefest fra 20. maj, hvor Boris Johnson og hans kone deltog, var et klokkeklart brud på restriktionerne under den første nedlukning i landet.

Artiklen fortsætter under faktaboksen...

Partyministerens skandalefester

Det er ikke første gang, Boris Johnson er genstand for kritik, fordi han øjensynligt har haft svært ved at lade festhatten blive på hylden under pandemien.

I december dukkede et billede, som afslører premierministeren og hans hustru til en sammenkomst med vin, ost og op til 19 andre personer i haven ved Downing Street 15. maj 2020, op i den britiske presse.

I forvejen var der stor vrede blandt mange briter efter talrige beskyldninger om, at Johnsons medarbejdere ved juletid i 2020 holdt julefrokost i Downing Street.

Premierministeren har også indrømmet at have deltaget i en stor fest i haven til hans embedsbolig i maj 2020, hvor de mange inviterede var blevet opfordret til at 'medbringe egen sprut'.

Kendte til mail
Foran en storgrinende forsamling hævdede Johnson hårdnakket fra talerstolen i parlamentet, at han troede, at havefesten var 'arbejdsrelateret'.

Men det er en lodret løgn, hæver hans tidligere stabschef og nære fortrolige Dominic Cummings.

- Premierministeren kendte til invitation (på mail, red.). Han vidste, at der var tale om en fest, og han løj overfor parlamentet, siger Cummings til Sky News.

Cummings henviser til en yderst skadelig mail, som er kommet frem i offentlighedens lys.

I indbydelsen til det, som Boris Johnson altså troede var en arbejdsrelateret begivenhed, havde hans primære privatsekretær, Martin Reynolds, nemlig skrevet 'BYOB (bring your own booze, red.) - altså at man skulle medbringe sin egen sprut.

Den mail hævder Cummings, at Johnson havde set og godkendt, før den røg ud til omtrent 100 personer. Han siger videre, at han er villig til at sværge på det.

Kræver hans afgang
Oppositionspartiet Labour har længe krævet Johnsons afgang på grund af festerne.

Medierne har også hældt benzin på bålet med talrige artikler om almindelige briter, der mistede kære til corona og end ikke måtte sige et sidste farvel på grund af regler, som premierministerens folk samtidig så stort på.

På det seneste har også flere af Boris Johnsons partifæller åbent opfordret ham til at gå af.

Foreløbig afventer Johnson undersøgelserne af regelbruddene.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Tak til børnene for at give deres liv

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+