Slot i Alperne er eventyrlig ramme om G7-topmøde

Forbundskansler Angela Merkel har 'håndplukket' slot i Bayern som ramme for G7-topmøde

Gruppen af ledere fra verdens førende industrilande i G7 mødes fra søndag på et slot, der er håndplukket af forbundskansler Angela Merkel på grund af dets eventyragtige omgivelser og en begivenhedsrig forhistorie.

Luksusslottet Schloss Elmau i Alperne, der ligger omkring 120 kilometer fra München, er normalt et lukssushotel. Men under G7-topmødet er det omdannet til en borg i kraft af det store sikkerhedsopbud. Stats- og regeringscheferne vil dog alligevel få glæde af de usædvanlige omgivelser.

USA's præsident, Barack Obama, er blandt andet gået ind på en fælles spadseretur gennem den nærliggende landsby, hvor de bayerske landmænd har fjer i deres hatte og kvinderne går i traditionelle folkedragter, dirndl.

G7-lederne vil blive budt på en blød saltkringle og en skummende øl.

- Vi ønsker at vise vores gæster et smukt hjørne af Tyskland. Omgivelserne er en vigtig del af forudsætningen for, at denne type topmøder bliver en succes, sagde Merkel for nylig.

Merkel har også fremhævet, at hun valgte slottet, fordi det havde en særlig historie.

Det var den protestantiske teolog og filosof Johannes Müller, som byggede slottet under Første Verdenskrig. Da Adolf Hitler kom til magten i 1933 svor Müller troskab over for den nye Führer, men han blev aldrig medlem af det nazistiske parti.

Müller kritiserede åbent nazisternes anti-semitisme som 'en skændsel for Tyskland', hvilket førte til, at hotellet blev overvåget af Gestapo.

Da Anden Verdenskrig begyndte gjorde han hotellet til et tilflugtssted for soldater, som var på orlov fra fronten. Men efter krigen blev Müller frataget hotellet og retsforfulgt for at have støttet Hitler.

Slottet, der i dag er kendt som et sted for de superrige, ligger skjult i bjergene omgivet af fyrreskov. De over 4000 journaliser, som dækker topmødet, får ikke lov at komme i nærheden af slottet, som har en koncertsal, flere restauranter, et wellnesscenter og tennisbaner.

Dietmar Müller-Elmau, som i dag er ejer af det femstjernede slotshotel, siger, at han altid har ment, at slottet ville være ideelt for et international topmøde.

- Det har altid været en drøm, siger han.

11 kommentarer
Vis kommentarer