Slotsmøde i Slovakiet skal være start på mere attraktivt EU

Slovakisk vært for uformelt EU-topmøde vil skabe en union, der er mere attraktiv for europæerne

Følg Politik

Når 27 EU-landes ledere fredag mødes i Bratislava, skal det være startskuddet for en proces mod en nydesignet union, der genvinder folkets tillid.

Det er budskabet fra en af værterne. Slovakiets vicepremierminister, Miroslav Lajcák, håber, at mødet fredag - det første uden Storbritannien - kan blive startskuddet mod en skitse til et nyt EU.

- Vi vil pege på nogle emner, og vi kan forhåbentlig til marts næste år tilbyde en union, der er mere attraktiv for det europæiske folk, siger Lajcák.

Han forventer, at mødet i Bratislava vil indlede en proces, som forhåbentlig kan afsluttes på et topmøde i Rom næste år. Det bliver 60-året for Romtraktaten, som er grundstenen i fællesskabet.

- Vi taber støtte fra vore europæiske borgere. Anti-europæere og populistiske partier tager styringen, og det er en udvikling, der skal stoppes. EU er et unikt, fantastisk og positivt projekt.

Man tager det gode for givet. Folk er vant til at kritisere unionen. Derfor har vi brug for denne refleksion, og det er en unik chance her i Bratislava, siger Lajcák.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.