Slovenien vil afvise flygtninge - skal rejse videre nordpå

Flygtninge og migranter må ikke komme ind i Slovenien, medmindre de lover at tage til Østrig og Tyskland

En stor gruppe flygtninge krydser grænsen mellem Kroatien og Slovenien i oktober 2015. (Foto: AP)
En stor gruppe flygtninge krydser grænsen mellem Kroatien og Slovenien i oktober 2015. (Foto: AP)

Slovenien vil fremover afvise alle flygtninge og migranter ved grænsen, medmindre de har planer om at rejse videre til Østrig og Tyskland.

Samtidig vil landet styrke sin grænsekontrol, fortæller indenrigsminister Vesna Gyorkos Znidar på et pressemøde.

- Vi vil benytte alle mulige midler for at forhindre Slovenien i at blive en lomme for strandede migranter, siger indenrigsminister Vesna Gyorkos Znidar.

Slovenien er det mindste land på den såkaldte Balkan-rute, som mange flygtninge og migranter benytter sig af. Omkring 409.000 personer er kommet ind i landet siden oktober, hvor Ungarn lukkede sine grænser og derved skubbede migranternes rute mod vest.

Torsdagens melding fra den slovenske regering kommer en dag, efter at nabolandet Østrig oplyste, at det vil begrænse antallet af asylansøgere markant. Fremover må antallet af asylansøgere højst udgøre 1,5 procent af den 8,5 millioner store befolkning.

Hidtil har næsten alle i flygtninge- og migrantstrømmen bevæget sig videre fra Slovenien til Østrig og videre til Nordeuropa, men Østrigs planer om at mindske antallet af asylansøgere kan ændre ruterne.

Ifølge regeringen i Slovenien er man nødt til at følge eksemplet fra Østrig, da landet med to millioner indbyggere ifølge politikerne ikke kan rumme et stort antal migranter.

Indenrigsminister Vesna Gyorkos Znidar opfordrer EU til at nå frem til en aftale, der effektivt stopper migranter på grænsen mellem Makedonien og Grækenland og forhindrer dem i at fortsætte nordpå gennem Balkan.

Torsdag begyndte Grækenland ifølge en politikilde at kræve, at flygtninge og migranter oplyser til de græske myndigheder, hvor de har tænkt sig at tage hen.

58 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere