SNP åbner for ny afstemning om skotsk løsrivelse

Det kommende partiprogram fra SNP vil omfatte en tidsplan for en ny afstemning ifølge partiets leder.

Skotlands selvstændighedsparti, SNP, vil foreslå, at der bliver holdt en ny afstemning om uafhængighed fra Storbritannien, selvom et flertal af vælgerne i september sidste år sagde nej til at forlade unionen.

Nicola Sturgeon, leder af SNP og Skotlands førsteminister, siger, at det kommende partiprogram vil omfatte en tidshorisont for en ny afstemning.

- Vores manifest vil indeholde overvejelser om, under hvilke omstændigheder og hvornår en eventuel ny afstemning kan blive relevant, siger Nicola Sturgeon til Press Association ifølge nyhedsbureauet AFP.

Partiprogrammet ventes at blive afsløret på SNP's årsmøde næste måned og forud for næste års lokalvalg i Skotland.

Lørdag sagde Nicola Sturgeon, at hvis den nye leder af Labour, Jeremy Corbyn, ikke er i stand til at give beviser på, at partiet kan vippe premierminister David Cameron og hans konservative parti af pinden, så vil ønsket om skotsk selvstændighed vokse.

- Hvis Labour ikke hurtigt kan vise, at det har en reel chance for at vinde det næste britiske parlamentsvalg, så vil mange flere mennesker i Skotland sandsynligvis konkludere, at uafhængighed er det eneste alternativ til en konservativ regering, sagde Sturgeon ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Det Konservative Parti har historisk set haft en minimal opbakning i Skotland, som har været en højborg for Labour. Men nu er SNP skotternes foretrukne parti.

Ved valget i maj i år sikrede SNP sig 56 af Skotlands 59 pladser i parlamentet i London. Labour derimod mistede 40 pladser og måtte nøjes med at en få én kandidat valgt ind. Det samme som De Konservative og De Liberale Demokrater.

David Cameron afviste efter valget i foråret en ny afstemning om skotsk selvstændighed.

2 kommentarer
Vis kommentarer